Κεφτέδες με γλυκοπατάτα και μυρωδικά


Οι κεφτέδες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό για να εμπλουτίσουμε την κουζίνα μας. Στη σημερινή συνταγή, αντικαθιστούμε τον κλασικό κιμά με γλυκοπατάτα, προσθέτοντας μια γλυκιά και πικάντικη νότα που σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για χορτοφάγους, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια εναλλακτική προσέγγιση στους κεφτέδες.

Υλικά:

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Ψήστε τις γλυκοπατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αφήστε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν, αφαιρέστε τη φλούδα και λιώστε τις με ένα πιρούνι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις λιωμένες γλυκοπατάτες, τη φρυγανιά, το αλεύρι, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  4. Ζυμώστε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγη φρυγανιά ακόμη.
  5. Πλάστε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.
  6. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
  7. Αφήστε τους κεφτέδες να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρετε.

Συμβουλή:

Σερβίρετε τους κεφτέδες με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή με μια πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ