Όταν ο καύσωνας γίνεται ανυπόφορος δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από ένα ζουμερό καρπούζι. Ετοιμάστε διάφορα κοκτέιλ για μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά με φίλους ή για να απολαύσετε μια μοναχική στιγμή χαλάρωσης στον κήπο σας.
Κοκτέιλ καρπούζι με μέντα
Υλικά
- 4 φλιτζάνια φρέσκο καρπούζι, κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι ζάχαρης (1/4 φλιτζάνι ζάχαρη διαλυμένη σε 1/4 φλιτζάνι νερό)
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ρούμι
- Φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
- Πάγος
Οδηγίες
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε το καρπούζι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πολτός.
- Σουρώστε τον πολτό καρπουζιού μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τους σπόρους και τον πολτό.
- Σε μια κανάτα, ανακατέψτε τον χυμό καρπουζιού, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι ζάχαρης.
- Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε καλά.
- Γεμίστε ποτήρια με πάγο και ρίξτε το κοκτέιλ καρπουζιού.
- Γαρνίρετε με φύλλα μέντας και σερβίρετε αμέσως.
Μαργαρίτα με καρπούζι
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια καρπούζι, κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι τεκίλα
- 1/4 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού (Cointreau ή Triple Sec)
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
- Αλάτι για το χείλος του ποτηριού
- Φέτες λάιμ για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Ανακατέψτε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείος πολτός.
- Σουρώστε τον πολτό και ανακατέψτε τον με την τεκίλα, το λικέρ πορτοκαλιού και τον χυμό λάιμ.
- Βάλτε αλάτι στο χείλος του ποτηριού και γεμίστε το με πάγο.
- Ρίξτε το μείγμα της μαργαρίτας και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.
2. Μοχίτο με καρπούζι
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι καρπούζι, κομμένο σε κύβους
- 10 φύλλα μέντας
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/2 λάιμ, κομμένο σε φέτες
- 2 ουγκιές λευκό ρούμι
- Σόδα
Οδηγίες:
- Ανακατέψτε το καρπούζι, τη μέντα, τη ζάχαρη και τις φέτες λάιμ στο ποτήρι.
- Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε καλά.
- Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και συμπληρώστε με σόδα.
- Γαρνίρετε με φύλλα μέντας και μια φέτα καρπουζιού.
3. Σάνγκρια καρπούζι
Υλικά:
- 4 φλιτζάνια καρπούζι, κομμένο σε κύβους
- 1 μπουκάλι λευκό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
- 2 φλιτζάνια σόδα λεμονάδας
- Φέτες από πορτοκάλι, λάιμ και λεμόνι για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Ανακατέψτε το καρπούζι στο μπλέντερ και σουρώστε τον πολτό.
- Σε μια κανάτα, ανακατέψτε τον χυμό καρπουζιού, το λευκό κρασί, το λικέρ πορτοκαλιού και τον χυμό λάιμ.
- Προσθέστε τις φέτες των εσπεριδοειδών και την σόδα λεμονάδας.
- Σερβίρετε με πάγο και απολαύστε!
Απολαύστε αυτά τα δροσιστικά κοκτέιλ καρπουζιού για να δώσετε μια γλυκιά και φρουτώδη νότα στις καλοκαιρινές σας βραδιές!