Η ιστορική οινοποιία Τσάνταλης κατέθεσε αίτηση πτώχευσης μετά από 134 χρόνια λειτουργίας


Η ιστορική οινοποιία της Θεσσαλονίκης, με 134 χρόνια λειτουργίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Η αίτηση κατατέθηκε χθες, 25 Ιουλίου, και καταχωρήθηκε σήμερα, 26 Ιουλίου. Η συζήτηση της αίτησης έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου 2024.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγο πριν από την προγραμματισμένη γενική συνέλευση των εργαζομένων της εταιρείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 9:00 το πρωί. Στη συνέλευση, οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους μετά την κατάθεση της αίτησης πτώχευσης.

Η οικογένεια Τσάνταλη ξεκίνησε την καλλιέργεια αμπελώνων, την οινοποίηση σταφυλιών, και την απόσταξη ούζου και τσίπουρου.

Η εταιρεία απέκτησε φήμη υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Τσάνταλη, ο οποίος γεννήθηκε το 1913 και αποτέλεσε μια από τις χαρισματικές προσωπικότητες της ελληνικής οινοποιίας. Ο Ευάγγελος έβαλε τα θεμέλια για τη μετατροπή της μικρής οικογενειακής επιχείρησης σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο όμιλο, προσανατολισμένο στην καινοτομία και την ποιότητα του αμπελώνα. Μέσα από μεγάλες επενδύσεις, αναβίωσε αμπελώνες σε περιοχές όπως το Άγιο Όρος, η Χαλκιδική, η Ραψάνη και η Μαρώνεια​​​​.

Μετά τον θάνατο του Ευάγγελου Τσάνταλη το 1996, τη διαχείριση της εταιρείας ανέλαβαν η τρίτη και τέταρτη γενιά της οικογένειας. Παρά τις προσπάθειές τους, οι οικονομικές δυσκολίες και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης οδήγησαν στην απόφαση για την κατάθεση της αίτησης πτώχευσης​​​​.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ