Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο δροσιστικά και γλυκά φρούτα του καλοκαιριού. Τι καλύτερο από το να το μετατρέψουμε σε ένα δροσερό και γευστικό σορμπέ για να απολαύσουμε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού; Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό!
Η συνταγή για το σορμπέ καρπούζι
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Βάζουμε τα κομμάτια καρπουζιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε το λικέρ για επιπλέον γεύση και ανακατεύουμε ξανά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
- Κάθε 30 λεπτά, βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι για να αποτρέψουμε τον σχηματισμό μεγάλων κρυστάλλων πάγου.
- Μετά από 2 ώρες, το σορμπέ είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Το βγάζουμε από την κατάψυξη λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε για να μαλακώσει ελαφρώς.
Απολαύστε το καρπούζι σορμπέ σε ένα όμορφο ποτήρι ή μπολ, διακοσμημένο με φύλλα μέντας ή φέτες καρπουζιού.