Πανελλήνιες 2024: Τέρμα η αγωνία – Νωρίτερα η ανακοίνωση των βάσεων


Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2024 μετρούν πλέον αντίστροφα για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παρόλο που ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας προέβλεπε την ανακοίνωση των βάσεων στο τέλος του Ιουλίου, πιθανότατα στις 29 και 30 Ιουλίου, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι βάσεις μπορεί να ανακοινωθούν νωρίτερα, αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους μέσω της ειδικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Επίσης, όσοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα και με γραπτό μήνυμα SMS.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν παραδοσιακά σε εμφανές σημείο στα Λύκεια της χώρας, αναφέροντας μόνο τον κωδικό του υποψηφίου και τη σχολή εισαγωγής.

Για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τα Δημόσια ΙΕΚ, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους με τους κωδικούς των πανελλαδικών εξετάσεων. Στην ίδια ιστοσελίδα θα υπάρχει και λίστα με τους επιτυχόντες, περιέχοντας μόνο τον κωδικό εξετάσεων και τα στοιχεία της επιτυχίας, χωρίς ονομαστικά στοιχεία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ