Η κρέμα πεπόνι είναι ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο, ιδανικό για το καλοκαίρι. Η γλυκιά γεύση του πεπονιού συνδυάζεται με την κρεμώδη υφή, προσφέροντας μια υπέροχη απόλαυση. Εύκολη στην παρασκευή, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά για την κρέμα πεπόνι
- 2 φλιτζάνια πεπόνι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Λίγα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε τα κομμάτια πεπονιού μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
- Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τον πολτό πεπονιού, τη ζάχαρη και το νερό. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το κορν φλάουερ με λίγο κρύο νερό μέχρι να διαλυθεί και προσθέστε το στην κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
- Μοιράστε την κρέμα σε μπολάκια και αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με φέτες πεπονιού και φύλλα μέντας.
Απολαύστε την κρέμα πεπόνι και θα μας θυμηθείτε!