Ομελέτα – πίτσα με τορτίγιες στο τηγάνι


Η ομελέτα τύπου πίτσα με τορτίγιες είναι μια ενδιαφέρουσα και νόστιμη εκδοχή που συνδυάζει τις παραδοσιακές γεύσεις της πίτσας με την υφή και τη νοστιμιά της κλασσικής ομελέτας. Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να την ετοιμάσετε στο τηγάνι.

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 2 τορτίγιες μεγέθους μεσαίου
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (μοτσαρέλα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
  • 1/4 φλιτζάνι φέτες πεπερόνι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες)
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Τοποθετούμε μια τορτίγια πάνω από τα αυγά και πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν.
  6. Μόλις η κάτω πλευρά της ομελέτας αρχίσει να σταθεροποιείται, γυρνάμε προσεκτικά την ομελέτα μαζί με την τορτίγια.
  7. Προσθέτουμε από πάνω το τυρί, τις φέτες πεπερόνι και την δεύτερη τορτίγια.
  8. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί η ομελέτα.
  9. Αφαιρούμε την ομελέτα από το τηγάνι και την κόβουμε σε κομμάτια όπως μια πίτσα.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ