Αρτέμιδα: Χτύπησαν και λήστεψαν 53χρονη σε λεωφορείο επειδή έκανε παρατήρηση


Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής σε αστικό λεωφορείο της γραμμής Αρτέμιδα – Νομισματοκοπείο, προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία στους επιβάτες.

Μία 53χρονη γυναίκα από τη Μολδαβία επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από την αρχική στάση στον Άγιο Νικόλαο στην Αρτέμιδα, μαζί με άλλους επιβάτες. Μεταξύ των επιβατών ήταν και μια ομάδα περίπου 20 Ρομά, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κάποιοι εκ των οποίων ήταν σε κατάσταση μέθης, κρατούσαν μπύρες, έκαναν φασαρία και έβριζαν.

Η 53χρονη, ενοχλημένη από την κατάσταση, έκανε παρατήρηση στους θορυβώδεις επιβάτες, που σύμφωνα με την καταγγελία έπαιζαν ακόμα και μπάλα μέσα στο λεωφορείο. Αυτό προκάλεσε την αντίδρασή τους, με αποτέλεσμα να τη βρίσουν. Η γυναίκα, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την παρενόχληση, κάλεσε την αστυνομία και συγκεκριμένα το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, ενημερώνοντας για την κατάσταση.

Η αστυνομία στήθηκε σε μπλόκο στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, κάνοντας σήμα στον οδηγό του λεωφορείου να σταματήσει. Ωστόσο, ο οδηγός πιθανότατα δεν αντιλήφθηκε το σήμα και συνέχισε το δρομολόγιο μέχρι τον τερματικό σταθμό στο Νομισματοκοπείο.

Κατά την αποβίβαση των επιβατών, μία γυναίκα Ρομά επιτέθηκε φραστικά στη 53χρονη, ρωτώντας αν αυτή κάλεσε την αστυνομία και λέγοντας «Θα σε πάρουν τέσσερις από εδώ». Στη συνέχεια, της χτύπησε με χαστούκι και της άρπαξε το κινητό τηλέφωνο, πριν φύγει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα προς τον καταυλισμό της περιοχής.

Η 53χρονη γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα μετά από περίπου μία ώρα, περιγράφοντας λεπτομερώς όσα συνέβησαν. Παρά τις αναζητήσεις, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν και η αστυνομία επιχειρεί τώρα να τους βρει μέσω καμερών ασφαλείας.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για βελτίωση της ασφάλειας στα δημόσια μέσα μεταφοράς και την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση των αρχών σε καταστάσεις κρίσης. Επιπλέον, υπογραμμίζει τις πολιτισμικές και κοινωνικές εντάσεις που μπορούν να προκύψουν σε τέτοιες καταστάσεις και την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ