Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Αγενείς και δειλές» οι δηλώσεις Δένδια – Προκαλεί την Ελλάδα και υπερασπίζεται το ψευδοκράτος


Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προκάλεσε την Ελλάδα σε πρόσφατη ομιλία του, κάνοντας ειδική αναφορά στην παρουσία του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, στην Κύπρο, για την επέτειο των 50 ετών από την τουρκική εισβολή. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Δένδια «αγενείς, δειλές και αλαζονικές», και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας βρίσκεται «σε παραλήρημα».

Ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε επίσης στην τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου ως «ειρηνευτική επιχείρηση» που έθεσε τέλος στις απόπειρες γενοκτονίας, ενώ τόνισε ότι οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι σαμποτάρουν συστηματικά την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να άρει την «παράνομη και παραβιάζουσα τα ανθρώπινα δικαιώματα απομόνωση» του τουρκοκυπριακού λαού και κάλεσε για αναγνώριση του «τουρκοκυπριακού κράτους».

Επιπλέον, σχολίασε την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει τη συναυλία της στον Τσεσμέ, χαρακτηρίζοντας την ως παράδειγμα «πρωτόγονης ανηθικότητας» λόγω της ασέβειας προς την τουρκική σημαία και τις αφίσες του Ατατούρκ. Κατέληξε αναρωτώμενος πώς είναι δυνατόν να δημιουργηθούν σχέσεις καλής γειτονίας με τέτοιες ενέργειες.

Οι δηλώσεις του Μπαχτσελί εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και επηρεάζουν αρνητικά τις προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ