Το μαλεμπί, ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο, είναι αγαπημένο σε πολλές χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Αυτή η συνταγή για μαλεμπί με βύσσινο προσθέτει μια γλυκόξινη νότα που το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό. Ιδανικό για καλοκαιρινές μέρες, αυτό το επιδόρπιο θα σας κατακτήσει με την απλότητά του και τη μοναδική του γεύση.
Συνταγή για μαλεμπί με βύσσινο
Υλικά:
Για το μαλεμπί:
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα βύσσινο:
- 300 γραμμάρια βύσσινα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό
Οδηγίες:
- Προετοιμασία το μαλεμπί:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα για να δημιουργήσετε ένα λείο μείγμα.
- Προσθέστε το μείγμα κορν φλάουρ στο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Αν χρησιμοποιείτε ροδόνερο, προσθέστε το όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και μοιράστε το μαλεμπί σε μικρά μπολάκια. Αφήστε το να κρυώσει και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Προετοιμασία της σάλτσας βύσσινο:
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
- Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα βύσσινα να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέστε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει.
- Σερβίρισμα:
- Αφού το μαλεμπί έχει κρυώσει, σερβίρετε με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα βύσσινο από πάνω.
- Διακοσμήστε με λίγα φρέσκα βύσσινα αν θέλετε και σερβίρετε κρύο.
Απολαύστε αυτό το γλυκό επιδόρπιο με την οικογένεια και τους φίλους σας και θα μας θυμηθείτε!