Χαλβάς με σοκολάτα – Η παραλλαγή του κλασσικού που αποθεώνει τη γεύση


Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Συνδυάζοντας την πλούσια υφή του χαλβά με την απαλή γεύση της σοκολάτας, δημιουργούμε ένα εκπληκτικό γλύκισμα που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας. Ας δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε χαλβά με σοκολάτα.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (χονδρό)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε άλλο κατσαρολάκι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  4. Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
  5. Προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
  6. Αν θέλουμε, προσθέτουμε τα καρύδια και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε μικρά φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  8. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με επιπλέον λιωμένη σοκολάτα και καρύδια αν θέλουμε.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ