Πατέρας έπαιζε Playstation ενώ η δίχρονη κόρη του πέθαινε στο αυτοκίνητο


Σοκ και θλίψη προκαλεί η είδηση από την Αριζόνα, όπου ο Christopher Scholtes, 37 ετών, κατηγορείται για φόνο δεύτερου βαθμού και κακοποίηση παιδιών, καθώς άφησε την δίχρονη κόρη του Parker να πεθάνει μέσα στο αυτοκίνητο ενώ εκείνος έπαιζε Playstation.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε μια μέρα με καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 42 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Scholtes άφησε την Parker στο αυτοκίνητο περίπου στις 12:53 μ.μ., αν και αρχικά υποστήριξε ότι την άφησε στις 14:30. Ο ίδιος γνώριζε ότι το κλιματιστικό του αυτοκινήτου θα έκλεινε αυτόματα μετά από 30 λεπτά, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ για να ελέγξει την κόρη του.

Η μητέρα της Parker, Erika Scholtes, γιατρός στο νοσοκομείο όπου το κοριτσάκι ανακηρύχθηκε νεκρό, έφτασε στο σπίτι στις 4:08 μ.μ. και ρώτησε τον σύζυγό της πού ήταν η κόρη τους. Όταν βρήκε τη μικρή στο αυτοκίνητο, ήταν ήδη αργά. Η Erika έστειλε απεγνωσμένα μηνύματα στον σύζυγό της: «Σου είπα να σταματήσεις να τις αφήνεις στο αυτοκίνητο! Πόσες φορές σ’ το έχω πει;» και αργότερα, «Τη χάσαμε, ήταν τέλεια».

Οι μαρτυρίες που τον καίνε

Τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 9 και 5 ετών, ανέφεραν στην αστυνομία ότι ο πατέρας τους τα άφηνε τακτικά μόνα στο αυτοκίνητο. Οι κάμερες ασφαλείας της γειτονιάς κατέγραψαν το αυτοκίνητο να φτάνει νωρίτερα από την ώρα που υποστήριξε ο Scholtes και έδειξαν ότι δεν βγήκε ποτέ έξω για να ελέγξει τη μικρή Parker.

Η Erika Scholtes χαρακτήρισε τον θάνατο της κόρης τους ως «μεγάλο λάθος» και παρακάλεσε τον δικαστή να επιτρέψει την αποφυλάκιση του συζύγου της μέχρι την επόμενη ακρόαση τον Αύγουστο, ώστε η οικογένεια να πενθήσει μαζί. Το αίτημά της έγινε δεκτό.

Ένα μάθημα για όλους

Αυτή η τραγική υπόθεση υπογραμμίζει τη σημασία της υπευθυνότητας και της προσοχής που απαιτείται όταν φροντίζουμε μικρά παιδιά. Η απώλεια της μικρής Parker είναι ένα σκληρό μάθημα για όλους μας, να μην αφήνουμε ποτέ παιδιά μόνα τους σε αυτοκίνητα, ειδικά σε ακραίες θερμοκρασίες.

Η υπόθεση του Christopher Scholtes θα συνεχίσει να εξετάζεται από τις αρχές, ενώ η οικογένεια Scholtes προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ