Κέικ με φιστίκια Αιγίνης


Τα φιστίκια Αιγίνης είναι γνωστά για την πλούσια γεύση και το μοναδικό τους άρωμα. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ με φιστίκια Αιγίνης που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα απογειώσει την γευστική σας εμπειρία.

Υλικά:

  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150 ml γάλα

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Φούρνου: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα ταψί.
  2. Ανάμειξη Στερεών Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τα φιστίκια Αιγίνης, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Ανάμειξη Υγρών Υλικών: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Ρίχνετε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Ψήσιμο: Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 35-40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα τοποθετήσετε στο κέντρο.
  6. Σερβίρισμα: Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Απολαύστε το γλυκό σας με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι και αφεθείτε στη μοναδική γεύση των φιστικιών Αιγίνης.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ