Το γλυκό τοστ είναι μια υπέροχη επιλογή για πρωινό ή επιδόρπιο. Αυτή η συνταγή «παντρεύει» την τραγανή υφή του ψωμιού με την γλυκύτητα της μπανάνας και την πλούσια γεύση της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα που θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους. Ετοιμάστε το εύκολα και γρήγορα με τα παρακάτω υλικά!
Υλικά
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 μπανάνες
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Καραμελώστε τις μπανάνες: Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Κόψτε τις μπανάνες σε φέτες και προσθέστε τις στο τηγάνι. Πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να καραμελώσουν οι μπανάνες και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
- Ετοιμάστε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε τη σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
- Φτιάξτε τα τοστ: Απλώστε τις καραμελωμένες μπανάνες πάνω σε δύο φέτες ψωμί του τοστ. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
- Ψήστε τα τοστ: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψήστε τα τοστ σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.
- Σερβίρισμα: Κόψτε τα τοστ στη μέση και σερβίρετε ζεστά. Ραντίστε με λίγο μέλι και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη, αν επιθυμείτε.
Απολαύστε αυτό το γλυκό τοστ με μια κούπα καφέ ή τσάι για ένα τέλειο ξεκίνημα της ημέρας ή ένα ευχάριστο απογευματινό γεύμα!