Το γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα είναι μια μοντέρνα παραλλαγή του αγαπημένου παραδοσιακού γλυκού, που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την κλασική υφή του γαλακτομπούρεκου. Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε οποιαδήποτε περίσταση. Η κρεμώδης σοκολατένια γέμιση σε συνδυασμό με τα τραγανά φύλλα κρούστας και το αρωματικό σιρόπι δημιουργούν ένα μοναδικό και απολαυστικό γλύκισμα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο γλυκό και να απολαύσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Γαλακτομπούρεκο με Σοκολάτα
Υλικά
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
- 50 γρ. βούτυρο
Για τα φύλλα:
- 400 γρ. φύλλα κρούστας
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
- 500 γρ. ζάχαρη
- 300 ml νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 50 γρ. κακάο (προαιρετικά, για πιο έντονη σοκολατένια γεύση)
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το βούτυρο και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προετοιμάζουμε τα φύλλα: Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί, βουτυρώνοντας κάθε φύλλο. Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας και πάλι κάθε φύλλο.
- Ψήσιμο: Χαράζουμε την επιφάνεια του γλυκού σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
- Προετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί (προσθέτοντας το κακάο αν το επιθυμούμε) για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σιροπιάζουμε: Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε.
Το γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση με την απόλαυση της σοκολάτας. Δοκιμάστε το και απολαύστε το!
Ωραίο θα το κάνω