Αυγά σακσούκα με πλούσια σάλτσα ντομάτας


Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές για να δημιουργήσουν ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Μια από τις πιο δημοφιλείς και γευστικές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε για μεσημεριανό είναι η σακσούκα, ένα πιάτο με αυγά ποσέ σε πλούσια σάλτσα ντομάτας. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια.

Συνταγή για αυγά σακσούκα

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κομμάτια (400g)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα
  • Ζεστή πίτα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να απελευθερώσει το άρωμά του.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες, το κύμινο, την πάπρικα, την καυτερή πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να δημιουργήσετε 4 μικρές φωλιές στη σάλτσα και σπάστε ένα αυγό σε κάθε φωλιά.
  6. Καλύψτε το τηγάνι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά, μέχρι τα αυγά να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  7. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό.
  8. Σερβίρετε τη σακσούκα ζεστή με ζεστή πίτα στο πλάι.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ