ΜΜΜ: Προχωρά ο διαγωνισμός για την προμήθεια 700 νέων λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη


Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στην προμήθεια 700 νέων λεωφορείων, ενισχύοντας τον στόλο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και τα πρώτα από τα 211 νέα λεωφορεία από τη σύμπραξη ΚΤΕΛ και τουριστικών επιχειρήσεων, τα οποία θα καλύψουν 63 γραμμές αστικής συγκοινωνίας. Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν δρομολογηθεί όλα τα νέα οχήματα. Παράλληλα, το Υπουργείο εργάζεται για την παραλαβή 300 λεωφορείων φυσικού αερίου που θα ενισχύσουν τον στόλο της πρωτεύουσας.

Στη Θεσσαλονίκη, ο ΟΣΕΘ ετοιμάζει διαγωνισμό για την προμήθεια 220 λεωφορείων. Εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2025, η Αθήνα θα έχει 950 νέα λεωφορεία από σύνολο 1.200, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα ανανεωθούν τα 330 από τα 440 καθημερινά δρομολογούμενα οχήματα. Στόχος είναι μέχρι το 2027 να μην υπάρχουν παλαιά λεωφορεία στους στόλους αστικής συγκοινωνίας των δύο πόλεων.

Το Υπουργείο προσπαθεί να εξασφαλίσει πόρους ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης με τα υπάρχοντα οχήματα, δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση του ζητήματος του κλιματισμού και την αντικατάσταση των κυλιόμενων κλιμάκων και ανελκυστήρων στο δίκτυο της Αθήνας.

Τέλος, ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 700 ηλεκτρικών λεωφορείων, ο οποίος θα περιλαμβάνει 350 λεωφορεία αργής φόρτισης, 150 λεωφορεία γρήγορης φόρτισης και 200 τρόλεϊ, έχει ξεκινήσει. Ο διαγωνισμός έχει χωριστεί σε τρία τμήματα, και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανανέωση και βελτίωση του στόλου λεωφορείων στις μητροπολιτικές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ