Lemon Herb Chicken Souvlaki με Quinoa Tabouli


Αν αναζητάτε μια γεύση από την ελληνική παράδοση με μια σύγχρονη πινελιά, αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Το Lemon Herb Chicken Souvlaki με Quinoa Tabouli είναι ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο που συνδυάζει τις παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου με σύγχρονα συστατικά. Σερβίρεται με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και φρέσκα λαχανικά, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.

Συνταγή: Lemon Herb Chicken Souvlaki με Quinoa Tabouli

Υλικά

Για το κοτόπουλο σουβλάκι:

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το quinoa tabouli:

  • 1 φλιτζάνι quinoa
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μαρινάδα κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Προετοιμασία quinoa tabouli: Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό και προσθέστε την quinoa. Μειώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αφήστε την quinoa να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την quinoa με τον μαϊντανό, τον κόλιαντρο, τα ντοματίνια και το κόκκινο κρεμμύδι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε καλά.
  3. Ψήσιμο κοτόπουλου: Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξυλάκια για σουβλάκι και ψήστε σε προθερμασμένο γκριλ ή σχάρα για 10-12 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
  4. Σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα κοτόπουλα σουβλάκια με το quinoa tabouli και τη σάλτσα γιαουρτιού στο πλάι. Διακοσμήστε με φέτες λεμονιού και φρέσκα βότανα.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ