Μους γιαουρτιού με μέλι και καρύδια


Η μους γιαουρτιού με μέλι και καρύδια είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση του γιαουρτιού με τη γλυκύτητα του μελιού και την τραγανή και νόστιμη γεύση των καρυδιών. Είναι μια δροσερή και ελαφριά επιλογή για επιδόρπιο, ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες ή για ένα υγιεινό κλείσιμο του γεύματος. Η παρασκευή της είναι απλή και γρήγορη, κάνοντάς την ιδανική για κάθε στιγμή που θέλετε να προσφέρετε κάτι ιδιαίτερο.

Υλικά

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μέλι (προτιμήστε ελληνικό θυμαρίσιο)
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • Λίγη κανέλα (για πασπάλισμα, προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία γιαουρτιού: Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατέψτε το καλά με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Αν προτιμάτε πιο γλυκιά μους, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  2. Χτύπημα κρέμας γάλακτος: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη και να σχηματίζει μαλακές κορυφές.
  3. Συνδυασμός υλικών: Προσθέστε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μπολ με το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να διατηρήσετε τον όγκο και την αφράτη υφή.
  4. Προσθήκη καρυδιών: Προσθέστε τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  5. Σερβίρισμα: Μοιράστε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα, ώστε να σταθεροποιηθεί και να δροσίσει.
  6. Γαρνιτούρα: Πριν το σερβίρισμα, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη κανέλα ή να προσθέσετε επιπλέον μέλι και καρύδια για διακόσμηση.

Απολαύστε αυτή την πεντανόστιμη μους γιαουρτιού με μέλι και καρύδια ως ένα υγιεινό και δροσερό επιδόρπιο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ