Πέθανε ο ηθοποιός Τόνι Λο Μπιάνκο – Η χρυσή εποχή του και η ενασχόληση με την πυγμαχία


Ο Τόνι Λο Μπιάνκο, ένας εξέχων ηθοποιός και σκηνοθέτης, γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1936 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Της: Έπης Τρίμη

Ήταν γιος Σικελών μεταναστών, με τον πατέρα του να είναι ταξιτζής και τη μητέρα του νοικοκυρά. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την πυγμαχία, συμμετέχοντας στους αγώνες Golden Gloves, και το μπέιζμπολ, προσπαθώντας ακόμα και να ενταχθεί στους Brooklyn Dodgers. Τελικά, η αγάπη του για την υποκριτική τον οδήγησε στο The Actors Studio, όπου ανέπτυξε τις δεξιότητές του.

Η καριέρα του Λο Μπιάνκο είναι αξιοσημείωτη για την ποικιλία και την ποιότητα των έργων του, με πάνω από 100 εμφανίσεις σε ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις. Στο θέατρο, κέρδισε το βραβείο Obie για τον ρόλο του στο “Yanks-3, Detroit-0, Top of the 7th” και ήταν υποψήφιος για το βραβείο Tony για την ερμηνεία του στο “A View from the Bridge” του Άρθουρ Μίλλερ. Επίσης, κέρδισε το βραβείο Emmy για το “Hizzoner! The Life of Fiorello La Guardia”.

Στον κινηματογράφο, έγινε γνωστός κυρίως για τον ρόλο του Σαλ Μπόκα στην ταινία “Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία” (1971), που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Άλλες σημαντικές ταινίες του περιλαμβάνουν τα “The Honeymoon Killers”, “God Told Me To”, “Bloodbrothers” και “City Heat”. Η τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία “Somewhere in Queens” του Ρέι Ρομάνο το 2022.

Ο Λο Μπιάνκο ίδρυσε το Triangle Theatre στο Upper East Side το 1963 και υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής για έξι χρόνια, σκηνοθετώντας και παράγοντας πολλές παραστάσεις. Στην τηλεόραση, έκανε πολλές εμφανίσεις σε δημοφιλείς σειρές όπως το “Law & Order”, “Murder, She Wrote” και “Police Story”.

Ο Τόνι Λο Μπιάνκο πέθανε στις 11 Ιουνίου 2024 στο Πούλσβιλ του Μέριλαντ, μετά από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη. Ήταν παντρεμένος τρεις φορές και απέκτησε τρεις κόρες. Η τελευταία του σύζυγος, Άλυς Μαλντούν, ήταν στο πλευρό του μέχρι το τέλος​​​​​​​​.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ