Η μους σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, γνωστή για την πλούσια και κρεμώδη υφή της. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με την ελαφριά και αφράτη υφή της μους, κάνοντάς την ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε ένα υπέροχο γλυκό στο σπίτι.
Υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
- 3 αυγά (κρόκοι και ασπράδια χωριστά)
- 30 γρ. ζάχαρη
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 1 βανιλίνη
Οδηγίες:
- Λιώσιμο σοκολάτας:
- Σπάσε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώσε την σε μπεν μαρί (ένα μπολ τοποθετημένο πάνω από κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να αγγίζει το νερό).
- Χτύπημα κρόκων:
- Σε ένα μπολ, χτύπα τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
- Ανάμειξη σοκολάτας:
- Πρόσθεσε τους λιωμένους κρόκους στο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε καλά.
- Χτύπημα κρέμας:
- Χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη βανιλίνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Χτύπημα σσπραδιών:
- Σε καθαρό μπολ, χτύπα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Ανάμειξη:
- Ανακάτεψε απαλά την σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τη μαρέγκα και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ψύξη:
- Μετάφερε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει.
- Σερβίρισμα:
- Σέρβιρε τη μους σοκολάτας κρύα, γαρνιρισμένη με ξύσμα σοκολάτας, φρέσκα φρούτα ή σαντιγί, αν επιθυμείς.
Απόλαυσε τη μους σοκολάτας!