Κολοκυθάκια τηγανιτά με τυρί και ζαμπόν: Μια γεύση που θα σας καταπλήξει


Τα κολοκυθάκια τηγανιτά με τυρί και ζαμπόν είναι μια νοστιμότατη επιλογή για ορεκτικό ή ακόμα και για κύριο πιάτο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τραγανή υφή των κολοκυθιών με τη γεύση του τυριού και του ζαμπόν, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και την οικογένειά σας. Ακολουθήστε τα βήματα μας και απολαύστε αυτή τη γεύση σήμερα κιόλας!

Υλικά

  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 100 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί (π.χ. φέτα ή γκούντα)
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία Κολοκυθιών: Πλύνετε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Αλατίστε τα ελαφρώς και αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσουν την υγρασία τους.
  2. Γέμιση: Σε κάθε φέτα κολοκυθιού, τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν και λίγο τριμμένο τυρί. Καλύψτε με μια δεύτερη φέτα κολοκυθιού, δημιουργώντας  κατά κάποιο τρόπο μικρά σαντουιτσάκια.
  3. Πανάρισμα: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι, και σε ένα τρίτο μπολ, τοποθετήστε τη φρυγανιά. Περάστε κάθε κολοκυθάκι πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τα ψίχουλα ψωμιού.
  4. Τηγάνισμα: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τα κολοκυθάκια μέχρι να γίνουν χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα κολοκυθάκια ζεστά, με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή ντιπ της επιλογής σας.

Αυτή η συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με τυρί και ζαμπόν είναι μια εύκολη και γρήγορη επιλογή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε την και απολαύστε την τέλεια συνδυασμένη γεύση που προσφέρει.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ