Ανεύθυνοι έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα όταν ήταν στο «κόκκινο»


Η ανεύθυνη ρίψη πυροτεχνημάτων εν μέσω συνθηκών υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες και επιπτώσεις, με πρόσφατα περιστατικά να σημειώνονται στην Ύδρα και την Πάρνηθα.

Πυρκαγιά στην Ύδρα από ρίψη πυροτεχνημάτων

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, 13 άτομα κατηγορήθηκαν για τη ρίψη πυροτεχνημάτων από θαλαμηγό που προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά στην Ύδρα. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν κακουργήματα, ενώ αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη. Παρά τις αυστηρές ποινές για εμπρησμό, η ανευθυνότητα κάποιων συνεχίζει να βάζει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Νέο περιστατικά στην Πάρνηθα

Την ίδια ημέρα που ξέσπασε η φωτιά στην Ύδρα, η Αττική βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για πυρκαγιές. Παρά τις προειδοποιήσεις και τους ισχυρούς ανέμους που έφταναν τα 10 μποφόρ, κάποιοι αψήφησαν τον κίνδυνο και έριχναν πυροτεχνήματα στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, όπου πριν από τρία χρόνια είχαν καεί σπίτια και περιουσίες.

Οι νέες εικόνες από την Πάρνηθα δείχνουν ότι η ρίψη πυροτεχνημάτων συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, θέτοντας σε κίνδυνο το δάσος και τις γύρω περιοχές. Η αδιαφορία για τις προειδοποιήσεις και τις συνθήκες κινδύνου αναδεικνύει την ανάγκη για συνεχή ευαισθητοποίηση και αυστηρή εφαρμογή των νόμων.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ