Μητσοτάκης: Στήριξη των συνταξιούχων και ευάλωτων μέσω έκτακτης φορολόγησης


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Real FM, επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή η κίνηση αποτελεί μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ότι δεν πρόκειται για δήμευση των εσόδων των επιχειρήσεων​​​​.

Λεπτομέρειες της φορολόγησης

Η έκτακτη φορολόγηση θα αφορά το 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, με στόχο τη στήριξη της κοινωνίας εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας. Ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κίνηση αυτή είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της διεθνούς κερδοσκοπίας και την επιστροφή της αγοράς σε κανονικότητα​​.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι φέτος οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν συνολικά 950 εκατ. ευρώ λιγότερα σε φόρους, επισημαίνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις​​. Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών του φυσικού αερίου ήταν αποτέλεσμα της αντίληψης των αγορών ότι επίκειται ευρωπαϊκή παρέμβαση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σαφείς και τολμηρές απαντήσεις​


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ