Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσουμε δροσερές και νόστιμες σαλάτες, που συνδυάζουν φρέσκα υλικά και έντονες γεύσεις. Αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και φέτα είναι μια πρωτότυπη επιλογή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας με τη γευστική της ισορροπία και την εντυπωσιακή της εμφάνιση.
Υλικά
- 3 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
- 2 φλιτζάνια ρόκα
- 1 φλιτζάνι φέτα κομμένη σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτούς δακτυλίους
- Φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε την ρόκα και το καρπούζι κομμένο σε κύβους.
- Προσθέστε τη φέτα, τα ντοματίνια, το αγγούρι και το κόκκινο κρεμμύδι.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύστε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε απαλά.
- Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας και σερβίρετε αμέσως.
Απολαύστε αυτή τη δροσερή και θρεπτική σαλάτα ως ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό πιάτο σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι. Η φρεσκάδα του καρπουζιού συνδυάζεται υπέροχα με την αλμύρα της φέτας και την πιπεράτη γεύση της ρόκας, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό που θα λατρέψετε.