Πώς να προφυλάσσουμε τα ζώα από τον καύσωνα


Το καλοκαίρι είναι εδώ και, ας το παραδεχτούμε, η έντονη ζέστη δεν είναι φίλη μας! Αλλά τι γίνεται με τα αγαπημένα μας ζωάκια; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να κρατήσετε τους τετράποδους φίλους σας δροσερούς και χαρούμενους!

Της: Έπη Τρίμη

1. Άφθονο Νερό, όχι μαργαρίτες!
Βεβαιωθείτε ότι τα ζώα σας έχουν πάντα φρέσκο νερό. Δεν μιλάμε για κοκτέιλ, απλά νερό! Αν δείτε το σκυλάκι σας να κοιτάζει το μπολ με παράπονο, φανταστείτε ότι σας λέει “Ε, λίγο πάγο, παρακαλώ;”.

2. Σκιά, όχι σάουνα!
Δημιουργήστε δροσερές γωνιές για τα ζωάκια σας. Μια αυτοσχέδια σκιά με ένα παλιό σεντόνι για παράδειγμα σαν τέντα θα κάνει θαύματα. Κανείς δεν θέλει να νιώθει σαν ψητό κοτόπουλο, ούτε και τα κατοικίδιά σας!

3. Το αυτοκίνητο είναι για βόλτες, όχι για ψήσιμο!
Ποτέ, μα ποτέ, μην αφήνετε τα ζώα στο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο δεν είναι φούρνος μικροκυμάτων. Σκεφτείτε πώς θα νιώθατε εσείς αν σας έκλειναν σε ένα αυτοκίνητο κάτω από τον ήλιο!

4. Βόλτες με στυλ
Βγάζετε βόλτα το σκυλάκι σας όταν είναι δροσερά έξω, δηλαδή νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Κι αν σας κοιτάζει με ύφος “είσαι σοβαρός τώρα;”, δείξτε του τις πατούσες και πείτε του ότι το τσιμέντο δεν είναι σπα και καίει!

5. Εντός σπιτιού, παρακαλώ!
Αν μπορείτε, κρατήστε τα κατοικίδια μέσα στο σπίτι τις πολύ ζεστές ώρες. Άνοιξε τον ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό. Αν αρχίσουν να κάνουν μακροβούτια στον καναπέ, μην παραπονιέστε. Και ποιος δεν το κάνει;

6. Ελαφριά διατροφή, όχι γκουρμέ!
Ταΐστε τα ζωάκια σας με πιο ελαφριά τροφή όταν κάνει ζέστη. Κανείς δεν θέλει μπριζόλα όταν έχει 40 βαθμούς. Δώστε τους κάτι ελαφρύ, σαν σαλάτα… αλλά χωρίς το dressing.

7. Ψάξτε για σημάδια θερμοπληξίας: Είναι σημαντικό!
Μάθετε τα σημάδια της θερμοπληξίας: βαριά αναπνοή, υπερβολική σιελόρροια, λήθαργο, εμετό. Αν δείτε κάτι ανησυχητικό, δροσίστε το ζώο σας αμέσως. Αν αρχίσει να σας κοιτάζει με ύφος “τι κάνεις;”, μάλλον κάνατε καλά!

8. Ειδικές λύσεις για δροσιά!
Υπάρχουν ψυκτικά γιλέκα και στρώματα για κατοικίδια που μπορούν να βοηθήσουν. Απλά φανταστείτε το σκυλάκι σας με γιλέκο και καπελάκι, έτοιμο για παραλία!

Με αυτές τις συμβουλές, τα ζωάκια σας θα είναι δροσερά και χαρούμενα όλο το καλοκαίρι. Κρατήστε το δροσερό και απολαύστε τον ήλιο με ασφάλεια! Μην ξεχνάτε επίσης τα αδέσποτα οπότε αφήστε νερό όπου μπορείτε!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ