Παραιτήθηκε η υπηρεσιακή δήμαρχος της Χιμάρας, Μπλερίνα Μπάλα


Η Μπλερίνα Μπάλα, η οποία είχε διοριστεί ως υπηρεσιακή δήμαρχος της Χιμάρας από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπέβαλε την παραίτησή της, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους που την εμποδίζουν να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Η θητεία της Μπάλα επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι τις επόμενες εκλογές, αλλά με την αποχώρησή της, το Δημοτικό Συμβούλιο Χιμάρας αναλαμβάνει τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα πρέπει να ψηφίσει για να ορίσει νέο δήμαρχο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του αλβανικού εκλογικού νόμου.

Η Μπλερίνα Μπάλα ήταν ενεργό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χιμάρας και υπηρέτησε ως αντιδήμαρχος υπό την ηγεσία του Γκόρου. Παρά την εκλογική ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023, όπου κέρδισε ο συνδυασμός του Φρέντι Μπελέρη, η διοίκηση του δήμου παρέμεινε στα χέρια των σοσιαλιστών. Ο Φρέντι Μπελέρης δεν κατάφερε να αναλάβει τα καθήκοντά του λόγω φυλάκισης, με αποτέλεσμα το Σοσιαλιστικό Κόμμα να διατηρήσει τον έλεγχο του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που οι διοικητικές αλλαγές στη Χιμάρα φαίνονται να επηρεάζονται από πρόσωπα όπως ο Γκόρος ή η Μπάλα, πολλοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός ελεγκτής της κατάστασης είναι ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ο οποίος φέρεται να κινεί τα νήματα πίσω από τις σκηνές.

Η Μπλερίνα Μπάλα, ως ενεργό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, είχε σημαντικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση της Χιμάρας, όμως η παραίτησή της δημιουργεί νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για την πολιτική σκηνή της περιοχής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ