Πέντε στρατηγικές για την ανάπτυξη καλύτερων σχέσεων


Καθώς πολλοί από εμάς εστιάζουμε στον καθορισμό στόχων για τη νέα χρονιά, είναι δελεαστικό να επικεντρωθούμε σε άτομα με σαφή και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Αλλά ο πιο σημαντικός στόχος που μπορούμε να θέσουμε όλοι για το 2023 είναι να οικοδομήσουμε και να διατηρήσουμε καλές σχέσεις.

Υπάρχουν δύο πυλώνες ευτυχίας:

Ο ένας είναι η αγάπη. Ο άλλος είναι να βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τη ζωή που δεν διώχνει την αγάπη μακριά. Λοιπόν, πώς μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα στις σχέσεις και φέτος;

Ακολουθούν πέντε σχετικά εύκολες στρατηγικές.

  • Προσεγγίστε παλιούς φίλους: Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να καλλιεργήσετε καλές σχέσεις είναι να προσεγγίσετε και να παραμείνετε συνδεδεμένοι, ακόμη και με μικρούς τρόπους. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι υποτιμούμε συνεχώς πόσο εκτιμούν οι άνθρωποι αυτές τις μικρές χειρονομίες. Αυτός ο τύπος μικρής προσέγγισης απαιτεί πολύ λίγο χρόνο ή ενέργεια — ωστόσο σημαίνει πολλά. Αγοράστε τυχαία μικρά δώρα για τους φίλους σας χωρίς ιδιαίτερη περίσταση. Καλέστε παλιούς φίλους στο τηλέφωνο, άτομα που έχετε επιθυμήσει.
  • Χτίστε νέες σχέσεις: Βρείτε τρόπους να επεκτείνετε το κοινωνικό σας δίκτυο. Γίνετε εθελοντής, πάρτε ένα μάθημα, εγγραφείτε σε μια λέσχη βιβλίου ή σε μια ομάδα pickleball. Η γνωριμία με νέους ανθρώπους – ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα όπου είναι πιθανό να έχετε ήδη κάτι κοινό – είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε πιθανούς φίλους καθώς και ρομαντικούς συντρόφους. Και όταν σκέφτεστε να σχηματίσετε νέες κοινωνικές ομάδες, είναι τόσο το καλύτερο: οι άνθρωποι που ανήκουν σε πολλές διαφορετικές ομάδες είναι πιο ευτυχισμένοι. Ή προσκαλέστε έναν περιστασιακό φίλο να συναντηθείτε για μεσημεριανό γεύμα, ζητήστε από έναν συνάδελφο να σας συνοδεύσει σε ένα διάλειμμα για καφέ, προτείνετε να κάνετε μια βόλτα με έναν γείτονα.
  • Ενισχύστε τους «αδύναμους δεσμούς»: Συχνά σκεφτόμαστε τις σχέσεις ως τους ανθρώπους με τους οποίους είμαστε πιο κοντά στη ζωή μας. Αλλά ακόμη και οι σύντομες προσωπικές αλληλεπιδράσεις με αγνώστους μπορούν να αυξήσουν τα θετικά συναισθήματα. Άτομα που αναφέρουν ότι έχουν πιο περιστασιακές αλληλεπιδράσεις – κουβεντιάζοντας με τον barista στο αγαπημένο σας καφενείο, κάνοντας μικρές συζητήσεις με έναν γείτονα, μιλώντας για το Σαββατοκύριακο σας με έναν συνάδελφο – σε μια δεδομένη ημέρα αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο χαρούμενοι.

  • Κάντε μερικά σχέδια: Για πολλούς από εμάς, τα Σαββατοκύριακα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να καλύψουμε τις δουλειές του σπιτιού και να κάνουμε θελήματα, κάτι που μπορεί να κάνει την ιδέα να φορέσουμε ένα αθλητικό παντελόνι και να παραγγείλουμε φαγητό σε πακέτο το Σάββατο το βράδυ πραγματικά ελκυστική. Αλλά το να κάνεις ένα σχέδιο για κάποιο είδος κοινωνικής αλληλεπίδρασης είναι μια πολύ καλύτερη διαδρομή προς την ευτυχία. Με άλλα λόγια, πηγαίνετε σε αυτό το πάρτι, οργανώστε ένα μικρό δείπνο ή συναντήστε μερικούς φίλους για ποτό. Οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να υποτιμούμε πόσο καλά μας κάνουν να νιώθουμε αυτοί οι τύποι κοινωνικών αλληλεπιδράσεων.
  • Ενισχύστε τις υπάρχουσες σχέσεις: Οι στενές σχέσεις είναι ο μόνος καλύτερος προγνωστικός δείκτης της ευτυχίας μας. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας διαπίστωσε ότι ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει κατά μέσο όρο μόνο 34 λεπτά την ημέρα κοινωνικοποιώντας άλλους ανθρώπους — σε σύγκριση με περίπου 2,9 ώρες παρακολουθώντας τηλεόραση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ