Gigabit Voucher: Ανακοίνωσαν κουπόνι για ίντερνετ με αίτηση στο gov -Τα κριτήρια & η διαδικασία


Ο κύκλος των επιδοτήσεων συνεχίζεται και λίγο πριν τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο voucher για δωρεάν γρήγορο ίντερνετ

Πρόκειται για το Gigabit Voucher, το οποίο είχε αναφερθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποσχέθηκε ότι θα υλοποιηθεί άμεσα, συγκεκριμένα το καλοκαίρι.

Το κουπόνι για συνδεσιμότητα συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε τον Μάρτιο.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα θα λειτουργεί με αιτήσεις μέσω gov.gr και κωδικούς Taxisnet, όπως και τα προηγούμενα Pass.

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε: «Για να προσφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες, σε έναν συνδεδεμένο κόσμο, πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές. Η χώρα μας υστερεί σε ταχύτητες στη σταθερή τηλεφωνία, ενώ στην κινητή τα πάμε καλύτερα. Για να εναρμονιστούμε με τον μέσο όρο της ΕΕ, υλοποιούμε το Gigabit Voucher με πόρους 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κάνει ένα ψηφιακό και ευρυζωνικό άλμα».

Gigabit Voucher για γρήγορο ίντερνετ: Αίτηση, κριτήρια, διαδικασία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κουπόνι θα επιδοτεί την ενίσχυση της οπτικής ίνας σε κατοικίες. Η πλατφόρμα και η διαδικασία αιτήσεων θα είναι έτοιμες μέσα στο καλοκαίρι, με στόχο τα voucher να είναι διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο.

Οι πάροχοι, όπως η Cosmote, η Vodafone και η Nova, θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα για να υλοποιηθεί το σχέδιο.

Η αίτηση θα γίνεται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet του δικαιούχου, σε λίγα απλά βήματα, όπως γίνεται με όλα τα κουπόνια που έχει μοιράσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αλλά θα υπάρχουν τεχνικές προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για την επιδότηση τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και επιχειρήσεις, με την προϋπόθεση ότι η περιοχή τους καλύπτεται από δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων.

Το voucher θα είναι μηνιαίο και θα καλύπτει το κόστος σύνδεσης και τους λογαριασμούς για υπερυψηλές ταχύτητες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ