Πούτιν για μακελειό στη Μόσχα: «Ακραίοι ισλαμιστές οι δράστες» – Κατηγορεί ευθέως την Ουκρανία


Νέες δηλώσεις για το μακελειό στη Μόσχα, από τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος τονίζει πως οι δράστες ήταν ισλαμιστές και οι οποίοι στη συνέχεια προσπάθησαν να πάνε στην Ουκρανία.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για την στάση των ΗΠΑ λέγοντας πως «μέσω διαφόρων διαύλων, προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι δήθεν δεν υπάρχει ουκρανικό ίχνος» στο μακελειό στη Μόσχα.

Ο Πούτιν στο μήνυμά του λέει ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα διαπράχθηκε από «ακραίους ισλαμιστές» και «τώρα θέλουμε να μάθουμε ποιος τη διέταξε».

«Το έγκλημα ξέρουμε ότι διαπράχθηκε από τα χέρια ακραίων ισλαμιστών, την ιδεολογία των οποίων ο ίδιος ο ισλαμικός κόσμος πολεμά εδώ και αιώνες», δήλωσε ο Πούτιν και σημείωσε ότι για την ώρα οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν «ποιος το διέταξε».

«Μας ενδιαφέρει ποιος επωφελείται από αυτό», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η επίθεση είναι μια «πράξη εκφοβισμού».

«Αυτή η θηριωδία μπορεί να είναι ένας κρίκος σε ολόκληρη σειρά προσπαθειών αυτών που βρίσκονται σε πόλεμο με τη χώρα μας από το 2014 από τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου…» είπε.

«Αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση ήλπιζαν να σπείρουν τον πανικό και τη διχόνοια στην κοινωνία μας, αλλά συνάντησαν την ενότητα και την αποφασιστικότητα να αντισταθούμε σε αυτό το κακό» τόνισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία, συνεχίζει να θρηνεί για τους -ως τώρα- 139 νεκρούς και «βράζει» από οργή

Οι τέσσερις συλληφθέντες δράστες, όλοι πολίτες του Τατζικιστάν, οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Νωρίτερα, βέβαια, όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφορούν ευρέως στο Διαδίκτυο, έγιναν δέκτες της οργής των αστυνομικών που τους συνέλαβαν και ανέκριναν.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ, φαίνεται ο ένας από τους συλληφθέντες τρομοκράτες γυμνός από τη μέση και κάτω, να του κάνουν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα. Σε άλλο βίντεο, οι αστυνομικοί περιγράφουν πώς έκοψαν το αυτί άλλου συλληφθέντα τρομοκράτη και τον ανάγκασαν να το φάει. Για τον τρίτο, στο Telegram διακινείται πως οι ρωσικές αρχές ασφαλείας του έβγαλαν το ένα μάτι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ενώ ο τέταρτος, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πρησμένο πρόσωπο από ξυλοδαρμό, εμφανίζεται σε βίντεο να ανακρίνεται με μια πλαστική σακούλα τυλιγμένη στο λαιμό του.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων φέρεται να έχει ομολογήσει και οι οποίοι θα κρατηθούν προφυλακιστέοι ως τη δίκη η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Μάϊου, ανακοινώθηκε από τις ρωσικές αρχές ότι ονομάζονται Dalerdzhon Mirzoyev, Saidakrami Murodali Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni και Muhammadsobir Fayzov.

Πώς απάντησε το Ισλαμικό Κράτος

Η τρομοκρατική οργάνωση, η οποία ανέλαβε δύο φορές την ευθύνη για την επίθεση, δήλωσε ότι οι εικόνες και τα βίντεο που διέρρευσαν από την κακοποίηση που υπέστησαν οι τρομοκράτες από τις ρωσικές αρχές απλώς αύξησαν τη «δίψα για αίμα για χιλιάδες αδελφούς τους».

Ακόμη, το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε: «Προς όλους τους άγριους Ρώσους! Σταματήστε να βασανίζετε κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους». «Προσοχή! Μην νομίζετε ότι δεν έχουμε την ευκαιρία να σας εκδικηθούμε για τους αιχμάλωτους αδελφούς μας. Στην επίθεση της Παρασκευής, σας αποδείξαμε ότι, θεού θέλοντος, οι Μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να σας τιμωρήσουν για οποιαδήποτε φρίκη σας» πρόσθεσε το ISIS, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Περιμένετε μια σφαγή, πολύ σύντομα», απειλεί το Ισλαμικό Κράτος και συνεχίζει: «Αυτή τη φορά, θα σας χτυπήσουμε τόσο δυνατά στο κεφάλι που οι μελλοντικές γενιές, θεού θέλοντος, θα σας θυμούνται και αυτοί οι πόνοι και οι πληγές του παρελθόντος θα ξεχαστούν».

«Ναι! Πολύ βαριά, θανατηφόρα, αιματηρά, καυτά και καταστροφικά χτυπήματα. Περιμένετε! Περιμένετε μια σφαγή, θεού θέλοντος. Πολύ σύντομα, θεού θέλοντος» προειδοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Συναγερμός σε Γαλλία και Ιταλία υπό το φόβο μεγάλης επίθεσης

Έπειτα από την Ιταλία, ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι και η Γαλλία, η οποία μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, έχει αυξήσει στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού το σχέδιο ασφαλείας της χώρας.

Ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία σε κομβικά σημεία και δημόσιους χώρους της Γαλλίας, καθώς βασική ανησυχία τους είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στο Παρίσι.

Την Κυριακή το βράδυ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε σε αυτή την απόφαση, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, ώστε να μπορέσουν να οργανώσουν καλύτερα την ασφάλεια της χώρας. Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του, τόνισε πως η τζιχαντζιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από την περιοχή του Χορασάν επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να διαπράξει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία.

«Αυτό το γκρουπ (παρακλάδι) που έχει ανάμειξη στην επίθεση στη Ρωσία, έκανε πολλές προσπάθειες και στο δικό μας έδαφος. Γι’αυτο ως προληπτικό μέτρο, αλλά με αξιόπιστα και αδιάσειστα στοιχεία, αποφασίσαμε να αυξήσουμε το όριο του συναγερμού, που είχαμε μειώσει στις αρχές του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα σημείωσε επίσης ότι οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας πρότειναν τον τελευταίο καιρό στις αντίστοιχες ρωσικές, όπως και σε αυτές άλλων κρατών της περιοχής, μία «στενή συνεργασία» στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, καθώς διέθεταν πληροφορίες που θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ