Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε τα γραφεία του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας – Δείτε φωτογραφίες


Τα γραφεία του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνοδευόμενος από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τη Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Δημήτρη Μάλλιο. Τους υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος, Αστυνόμος Β’ Μιχαήλ Λώλης, ο οποίος τους ξενάγησε στα ανακαινισμένα γραφεία, που στεγάζονται στο κτήριο της ΓΑΔΑ, ενώ παρόντες ήταν και ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα τις νέες εγκαταστάσεις ενός τμήματος που λειτουργεί εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Πρόκειται για μια δομή της ασφάλειας Αττικής, το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, το οποίο υπηρετεί έναν πολύ σπουδαίο και αστυνομικό, αλλά κυρίως ανθρώπινο ρόλο. Υπηρετεί κυρίως τους ευάλωτους ανθρώπους, οι οποίοι πολλές φορές βρίσκονται σε αδυναμία, κάτω από τη φρικαλέα επίθεση ρατσιστικής βίας. Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν από την αστυνομία προστασία, η οποία παρέχεται και προληπτικά και κατασταλτικά», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οποίος έκανε λόγο για το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας που αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο Τμήμα. «Εδώ είναι το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας μαζί με μια σειρά άλλες δράσεις που αφορούν στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα που τελικά γίνονται εγκληματικό φαινόμενο, όπως είναι η βία των ανηλίκων, η ενδοοικογενειακή βία κ.α. Όλα αυτά τα ζητήματα για εμάς, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως στο υπουργείο το οποίο ηγείται η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μας τιμά με την παρουσία της, αποτελούν μεγάλες μας προτεραιότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κάλεσε, από τη μία, τους πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρατσιστικής βίας να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 11414 στην οποία απαντούν όλο το 24ωρο αρμόδιοι αστυνομικοί, οι οποίοι μπορούν να κατευθύνουν τα θύματα για όλες τις ενέργειες που θα γίνουν, προκειμένου να ακολουθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διάσωση, την περίθαλψή τους και εν τέλει την προσαγωγή των δραστών. Από την άλλη, κάλεσε την κοινωνία των πολιτών, τις ΜΚΟ που ασχολούνται με τα θέματα του ρατσισμού, «να αγκαλιάσουν και να επικοινωνούν με το γραφείο αντιρατσιστικής βίας, προκειμένου να γίνουμε ακόμη περισσότερο αποτελεσματικοί».

«Είμαστε πραγματικά δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον Υπουργό» είπε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και έδωσε συγχαρητήρια στο Υπουργείο και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τη λειτουργία του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που, όπως είπε, βρίσκεται δίπλα στον πλέον ευάλωτο συμπολίτη μας. Επίσης, η κα Ζαχαράκη τόνισε πως πρόκειται για έναν χώρο «ο οποίος περιποιεί τιμή και από αυτούς, οι οποίοι παρέχουν αυτή την ύψιστη θα έλεγα υπηρεσία προς τους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη εκείνη τη στιγμή, καθώς ένας ευάλωτος άνθρωπος, νιώθει δίπλα του την Ελληνική Αστυνομία σε μια δύσκολη στιγμή και με ανθρώπους οι οποίοι είναι πλήρως επιμορφωμένοι και εκπαιδευμένοι σε αυτό, σε ένα δίκτυο σε όλη την Ελλάδα». Τέλος, αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του ρατσισμού που εκπονεί η Γενική Γραμματεία Δικαιωμάτων και Ισότητας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ως αρμόδιο για τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ρατσισμού και Μισαλλοδοξίας και αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2025. «Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε όλοι ενωμένες και ενωμένοι και είναι σημαντικό αυτοί που μας ακούν αυτή τη στιγμή να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή την οποία ανέφερε ο Υπουργός. Να ξέρετε ότι υπάρχουν εδώ άνθρωποι που θα τους ακούσουν, θα τεκμηριώσουν πλήρως μια τυχόν δικογραφία και όλα αυτά θα έχουν την εξέλιξη που πρέπει σε μια πλήρως ευνομούμενη χώρα, δημοκρατική, που σέβεται κάθε πολίτη και τα δικαιώματα του», κατέληξε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ