Τραμπ: Θέμα ημερών η κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων;


Ίσως και θέμα ημερών να είναι η κατάσταση περιουσιακών στοιχείων του Ντόναλντ Τραμπ αν δεν βρεθεί η εγγύηση του περίπου μισού εκατομμυρίου δολαρίων προκειμένου να καλυφθεί το τεράστιο πρόστιμο που του επιβλήθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι δικηγόροι του γραφείου του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης έστειλαν επιστολή στο εφετείο της πολιτείας που ασχολείται με την τιμωρία του Ντόναλντ Τραμπ για επιχειρηματική απάτη, λέγοντας ότι πρέπει να αγνοήσουν τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει εγγύηση για να καλύψει το τεράστιο πρόστιμό του.

Για την οικονομική απάτη στον όμιλο ακινήτων του, ο Τραμπ δικάστηκε και καταδικάστηκε, και τώρα αδυνατεί να εγγυηθεί την πληρωμή. Για την υπονόμευση της αμερικανικής Δημοκρατίας, επιχειρεί να καθυστερήσει την ώρα της κρίσης και μένει να διαφανεί εάν θα έχει «εισπράξει» έως τις κάλπες του Νοεμβρίου την ετυμηγορία της αμερικανικής Δικαιοσύνης για την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Guardian, η Λετίθια Τζέιμς, η γενική εισαγγελέας, θα μπορούσε να ξεκινήσει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην προέδρου ακόμα και τη Δευτέρα (25/3) για την κάλυψη των προστίμων.



Λίγο μετά την αποστολή της επιστολής, οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ζήτησαν δωρεές από ένα εκατομμύριο υποστηρικτές του, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να χάσει ακόμα και τα ακίνητά του στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων και το Trump Tower.

«Κρατήστε τα βρόμικα χέρια σας μακριά από το Trump Tower!» αναφέρει ένα μήνυμα μιας κοινής επιτροπής υποστηρικτών του πρώην προέδρου για συγκέντρωση χρημάτων.

Η New York Post ανέφερε την Τετάρτη (20/3), επικαλούμενη πηγές του Τραμπ, ότι μπορεί να αφήσει την προθεσμία της Δευτέρας να περάσει και να ξεκινήσει η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανάμεσά τους και η ναυαρχίδα Trump Tower στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, όπου εργαζόταν πριν γίνει πρόεδρος.

Οι δικηγόροι του Τραμπ δήλωσαν πριν από δύο ημέρες ότι η ταχυδρόμηση ενός ομολόγου που καλύπτει ολόκληρο το ποσό της απόφασης για αστική απάτη των 454 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του ενώ ασκεί έφεση ήταν «πρακτική αδυναμία» αφού τον απέρριψαν 30 εταιρείες εγγυήσεων.

Το γραφείο της Λετίθια Τζέιμς εξέφρασε σκεπτικισμό με το χρονοδιάγραμμα και τη φύση του ισχυρισμού του Τραμπ, στην επιστολή που έστειλε ο Ντένις Φαν, ανώτερος βοηθός γενικός δικηγόρος, όπως αναφέρθηκε αρχικά από το CNN.

Ο Τραμπ σύμφωνα με δήλωση που κατέθεσε πέρυσι ανέφερε πως είχε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, εκτός από ακίνητα και άλλες επενδύσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ