Cupcakes με κρέμα λεμονιού


Που είδα λεμόνια κι ήταν και πολλά; Δε θα σας πω στο μανάβη όπως ο Μπρίλης στην παλιά καλή ελληνική ταινία. Στο σπίτι μου όμως γίνεται χαμός. Και λεμόνια πολλά από συγγενείς και φίλους και μπόλικα λεμόνια από τη θαυματουργή μας λεμονιά που τα κόψαμε βιαστικά για να μην παγώσουν από το χιόνι που έπεσε λίγο καιρό πριν.

Φυσικά η πρώτη παρασκευή είναι η κρέμα λεμονιού. Πολύ κακό αυτό για τα κιλά μου!!!
Έφτιαξα λοιπόν αυτά τα κεκάκια λεμονιού με κρέμα λεμόνι και στο εσωτερικό τους αλλά και από πάνω (γιατί η κρέμα λεμονιού δεν είναι ποτέ αρκετή). Μπορούμε να βάλουμε ότι επικάλυψη θέλουμε, θέλουν επικάλυψη για να μη φαίνεται η γέμιση στη μέση αλλά εγώ δεν ήθελα να βάλω ούτε βουτυρόκρεμα ούτε κρέμα τυριού που συνήθως μπαίνει. Προτίμησα να βάλω περισσότερη κρέμα λεμονιού και τα πασπάλισα με άχνη κάτι τελείως άχρηστο γιατί η άχνη λιώνει σχεδόν αμέσως!
Παραλείψετε το πασπάλισμα με άχνη ζάχαρη λοιπόν ή βάλτε τη ζάχαρη λίγο πριν τα σερβίρετε.

 

Αρωματικά και πεντανόστιμα κεκάκια με λεμόνι και γέμιση κρέμας λεμονιού
Μερίδες:12
Συστατικά:

80 γρ βούτυρο μαλακό
140 γρ ζάχαρη
100 γρ γιαούρτι
1/2 κ. γλ. υγρό άρωμα βανίλιας
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 ασπράδια αυγών
140 γρ αλεύρι γοχ
2κ. γλ. baking powder
60 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
200 ml κρέμα λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το γάλα με το χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε ένα ένα τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το γάλα και μετά το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε χάρτινες θηκούλες στο μαφινοταψί και γεμίζουμε τα 3/4 με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 18-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο ή μέχρι να πάρουν από πάνω ένα ελαφρά χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν εντελώς. Με ένα κουταλάκι κόβουμε ένα κομμάτι από τη μέση του κάθε καπκέικ, κάνουμε μια τρύπα δηλαδή στη μέση και τη γεμίζουμε με ένα κουταλάκι από την κρέμα λεμονιού.
Απλώνουμε την υπόλοιπη από πάνω και σερβίρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λόγω της κρέμας καλύτερα είναι να φαγωθούν τα κεκάκια εντός 2-3 ημερών.

Έβαλα 2 ασπράδια γιατί είναι αυτά που είχαν μείνει από την κρέμα που έφτιαξα. Αχ έχετε ήδη έτοιμη κρέμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ασπράδια στο κέικ με ένα μεγάλο αυγό ή δυο μικρά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ