Συναγερμός στην Πάτρα: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο – Διασωληνωμένος 20χρονος φοιτητής


Νέος συναγερμός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας καθώς σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα της πόλης, εντοπίστηκε ένα νέο, τρίτο, κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή του ιδρύματος!

Όπως αναφέρει το tempo24 ο 20χρονος φοιτητής νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση στον «Άγιο Ανδρέα» και αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Τον νεαρό φέρεται να βρήκαν σε άσχημη κατάσταση, στο σπίτι του, οι γονείς.

Αυτό είναι το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας από την αρχή του 2024 καθώς είχαν νοσήσει ένας πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών τον Ιανουάριο και μία φοιτήτρια του μαθηματικού τμήματος στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ανησυχία στη φοιτητική κοινότητα για τη μηνιγγίτιδα

Στους επιστήμονες επικρατεί έντονος προβληματισμός και βέβαια στη φοιτητική κοινότητα μεγάλη αναστάτωση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο περιστατικό κατεγράφη στα μέσα του Ιανουαρίου όταν πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε γνωστό όταν φοιτήτρια του μαθηματικού τμήματος αισθάνθηκε αδιαθεσία στα τέλη Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης για την κατάληψη που γινόταν στο πανεπιστήμιο και κατέρρευσε. Η 20χρονη φοιτήτρια αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ.

Συστάσεις του ΕΟΔΥ για την μηνιγγίτιδα

Ο ΕΟΔΥ συστήνει:

Ενημερωθείτε για τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας και αναζητήστε άμεσα ιατρική αντιμετώπιση. Η έγκαιρη διάγνωση της μηνιγγίτιδας είναι πρωταρχικής σημασίας για την αποτελεσματική θεραπεία του ατόμου και την αποτροπή επιπλοκών. Ακολουθείστε τις συστάσεις εμβολιασμού έναντι της μηνιγγίτιδας της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ