Αγρότες: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για τη βιολογική γεωργία


Σε περίοδο προετοιμασίας έχουν εισέλθει οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί των νέων δράσεων του ΠΑΑ 2014-2020, οι προσκλήσεις των οποίων ανοίγουν το επόμενο διάστημα.

Η αρχή γίνεται τον Φεβρουάριο, με τη 2η πρόσκληση της Βιολογικής Γεωργίας, και ακολουθεί τον Μάρτιο η πολυαναμενόμενη 1η πρόσκληση του Υπομέτρου 6.3 με την ενίσχυση ύψους 14.000 ευρώ στους δικαιούχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση και των δύο μέτρων κατανέμεται ανά περιφέρεια.

Βιολογική Γεωργία

Από τις 19 Φεβρουαρίου έως και τις 21 Μαρτίου θα μπορούν οι ενεργοί γεωργοί να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014-2020. Πρόκειται για τη δεύτερη πρόσκληση της Βιολογικής Γεωργίας, και οι δράσεις που προκηρύσσονται είναι οι εξής:

Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ, με προοπτική περαιτέρω αύξησής του, και κατανέμεται ανά περιφέρεια.

Καλλιέργειες

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρόσκληση, επιλέξιμες καλλιέργειες είναι:

αροτραίες (αραβόσιτος κτηνοτροφικός, αραβόσιτος εδώδιμος, χειμερινά σιτηρά, μηδική, τριφύλλι, άλλα κτηνοτροφικά ψυχανθή) ή/και
μόνιμες (ελαιοκομία, σταφίδα, επιτραπέζια σταφύλια και οινοποιήσιμα σταφύλια, ακρόδρυα)
όσπρια
φυλλώδη λαχανικά – σταυρανθή / βολβώδη / καρότο / πατάτα
Εξαιρούνται οι καλλιέργειες τα προϊόντα των οποίων χρησιμοποιούνται για ενεργειακούς σκοπούς, καθώς και οι υδροπονικές καλλιέργειες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ