Μπιφτεκάκια σολομού με αρωματικό γιαούρτι


Λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια σολομού σερβιρισμένα με ρύζι και δροσερό γιαούρτι

Συστατικά

700 gr σολομός
1 κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ. σούπας μαγιονέζα
2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
1/2 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
1/4 κ. γλυκού πιπέρι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα τηγάνι ζέστανε ένα φλιτζάνι αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά.

Βάλε τα φιλέτα σολομού να ποσαριστούν στο νερό για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσε.

Σούρωσε τον σολομό από το νερό και σε ένα μπολ σπάσε τον με ένα πιρούνι σε μικρά κομμάτια.

Πρόσθεσε στο μπολ το εσαλότ, το σκόρδο, την μαγιονέζα, τον άνηθο, την μουστάρδα, το αυγό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Πλάσε τα υλικά μέχρι να σχηματίσουν ένα ομοιογενές μείγμα, κάλυψε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Σχημάτισε οκτώ μπιφτέκια με το μείγμα σολομού και τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα.

Βάλε τα μπιφτέκια με την πιατέλα στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.

Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.

Βάλε τέσσερα μπιφτέκια στο τηγάνι και άφησε να ψηθούν για περίπου τέσσερα λεπτά.

Γύρισε τα μπιφτέκια προσεκτικά και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.

Επανάλαβε την διαδικασία με τα υπόλοιπα τέσσερα μπιφτέκια και το υπόλοιπο λάδι.

Σέρβιρε με βρασμένο ρύζι και δροσερό γιαούρτι αρωματισμένο με πάπρικα ή κάρυ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ