Κορινθία: Ελεύθερος μέχρι τη δική του ο 47χρονος – Δημοτική υπάλληλος και η σύζυγος


Κορινθία: Έξω από το νοσοκομείο Παίδων, όπου η αστυνομία του απαγόρευσε την είσοδο, βρέθηκε εχθές το βράδυ (21/2) ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, που νωρίτερα αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε νέα δικάσιμος, για τις 4 Μαρτίου.

Ο ίδιος φέρεται να προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο που πιστοποιεί αναπηρία σε ποσοστό 67%, το οποίο όμως είχε λήξει από το 2020 ενώ ζήτησε και ψυχιατρική γνωμάτευση. Κατά την αποχώρηση του από τα δικαστήρια Κορίνθου είπε στους δημοσιογράφους «παίρνω σύνταξη και χάρη τους κάνω που δουλεύω ακόμα. Ο ανάπηρος όταν έχει 15 χρόνια εργασίας μπορεί να πάρει σύνταξη».



Κορινθία: Ο άνδρας ζητούσε να δει τον 15χρονο γιο του, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στην Κορινθία όταν συνελήφθη

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή, ώστε το παιδί, που ήταν μαζί με τον πατέρα, τη στιγμή εκείνη, να μεταφερθεί αμέσως στο «Παίδων».

Νωρίς το πρωί της Κυριακής υπενθυμίζεται ότι είχε πραγματοποιηθεί η επιχείρηση της αστυνομίας στην Κορινθία, στην περιοχή όπου διέμενε απομονωμένη η αυτοαποκαλούμενη παλαιοχριστιανική οικογένεια. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών.

Κορινθία: «Παράτησα το σχολείο, ποτέ δεν μου άρεσε», είπε ο 15χρονος

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς» είχε πει στο Μega o 15χρονος, ένα από τα συνολικά 6 παιδιά του 45χρονου. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζούσε με την οικογένειά του χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό μέσα σε ένα λαγούμι έξι μέτρα κάτω από τη γη. «Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί» είπε ακόμη το παιδί.



Έλεγχοι κατόπιν εορτής για τον «παλαιοχριστιανό» που εργαζόταν εξ αποστάσεως

Το ζήτημα της μη παρουσίας δημοσίων ή δημοτικών υπαλλήλων στις θέσεις τους αν και τους καταβάλλεται κανονικά ο μισθός τους ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την υπόθεση του 47χρονου που δηλώνει παλαιοχριστιανός. Η υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως μιλώντας χθες στο MEGA ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστή η υπόθεση, ζητήσαμε να γίνει πλήρης έλεγχος.

Το πρώτο επίπεδο είναι από τον προϊστάμενο του συγκεκριμένου εργαζόμενου, δηλαδή την δημοτική αρχή, που έχει κινήσει ήδη διαδικασίες. Ταυτόχρονα, η αποκεντρωμένη διοίκηση που εποπτεύει τους δήμους έχει ξεκινήσει και εκείνη έναν ενδελεχή έλεγχο. Και τρίτο επίπεδο είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που έχει μια συνολική εποπτική αρμοδιότητα για τα ζητήματα αυτά» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες υποθέσεις, αλλά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. «Μέσω του e-Peitharxika υπάρχει πλήρης εποπτεία και διαφάνεια επί όλων των διαδικασιών των πειθαρχικών. Σύντομα θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία σχετικά με πειθαρχικές διαδικασίες και πόσο χρόνο παίρνουν», συμπλήρωσε.



Από την πλευρά του ο 47χρονος μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA τόνισε ότι «εγώ κάνω τηλεργασία, έχω την βάση δεδομένων στον υπολογιστή μου, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω όταν εγώ τους φτιάχνω όλα αυτά που ανεβαίνουν στο υπουργείο και στην Διαύγεια. Όταν στον υπολογιστή μου έχω την βάση δεδομένων μια υπηρεσίας δεν μπορούν να λένε ότι δεν εργάζομαι».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Ερέτριας Βούλα Αμερικάνου, σχετικά με τις αρμοδιότητές του, ανέφερε: «Είμαστε μία νέα δημοτική αρχή, και μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος υπάλληλος στον δήμο. Δεν είχαμε δει ποτέ το πρόσωπό του. Είχε έρθει με μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης με νόμιμο τρόπο καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα λόγω κινητικότητας. Είχε δηλώσει τη διεύθυνσή του στον Ωρωπό και ερχόταν κανονικά στη δουλειά. Μέχρι να ξεκινήσει ο COVID-19 ήταν κανονικά στην υπηρεσία του, αργότερα δούλευε εξ’ αποστάσεως. O τομέας που απασχολούνταν ήταν η καθαριότητα, απασχολούνταν ως εργάτης. Σίγουρα δεν γίνεται να δουλεύει κάποιος στην καθαριότητα εξ’ αποστάσεως. Στη συνέχεια για λόγους υγείας ξεκίνησε να εργάζεται εξ ‘ αποστάσεως στο γραφείο κίνησης, δηλαδή έκανε κάποιες εργασίες που αφορούσαν τα πετρέλαια, τις κινήσεις των οχημάτων του δήμου. Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι εργαζόταν, αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη. Εμείς ως νέα διοίκηση δεν τον βρήκαμε ποτέ στην υπηρεσία. Από τις πρώτες ημέρες του ζήτησα τηλεφωνικώς να έχει φυσική παρουσία, μου είπε ότι δουλεύει τηλεργασία. Έπειτα με εντολή Δημάρχου ξαναπήραμε τηλέφωνο και και από τις πρώτες μέρες του Γενάρη προχωρήσαμε για το πειθαρχικό και όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος».



Η άρνηση για τεστ DNA

Ο 45χρονος ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα παιδιά, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη.

Για την άρνησή του να κάνει DNA test, είπε στο Mega ότι η δικαστική εντολή παραβιάζει το δικαίωμά του και τα πιστεύω του, καθώς δεν στρεφόταν μόνο προς ένα παιδί του, αλλά προς όλη την οικογένεια. «Και μετά, όταν μας συνέλαβαν και μας είχαν 20 ώρες στην Ασφάλεια, αν υπήρχε κάτι το ύποπτο, δεν θα το είχαν βρει;» υπογράμμισε.



«Εμένα τα πιστεύω μου είναι εναντίον σε κάθε βιομετρικό, βιολογικό υλικό. Από εκεί και πέρα θα τα πω με τον δικηγόρο μου», υποστήριξε, ενώ κατήγγειλε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο, γιατί δεν έκανε καν το τηλέφωνο που δικαιούταν, καθώς ήταν, όπως ισχυρίστηκε, χαλασμένο.

Ο ίδιος είχε, μάλιστα, προειδοποιήσει ότι θα ψάξει να βρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αφού επισκεφθεί πρώτα το παιδί του στο Παίδων. Επίσης, υποστήριξε ότι στόχος είναι να του πάρουν τα παιδιά και να του διαλύσουν την οικογένεια. Μάλιστα, έθεσε θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως οι παλαιοημερολογίτες.

«Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη», είπε.

Για τη δουλειά του στον δήμο Ερέτρειας, όπου δουλεύει μέσω τηλεργασίας, ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει τη βάση του δήμου στον υπολογιστή του. «Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», είπε. Παράλληλα, επανέλαβε ότι αν ζούσε στη Γερμανία, με έξι παιδιά, ως μειονότητα, ανάπηρος, θα ζούσε μόνο από τα επιδόματα. «Ο καθένας τις επιλογές του πρέπει να τις κάνει με βάση τις δυνατότητές του. Εγώ με 1.000 ευρώ καλούμαι να ταΐσω 8 στόματα», ανέφερε.



Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι δεν ήταν κοντά στον Ηλία Παναγιώταρο. «Μιλάμε πριν 15 χρόνια. Πριν 15 χρόνια και άνθρωπο να έχεις σκοτώσει παραγράφεται. Κατεβαίναμε στο κέντρο της Αθήνας και πίναμε μπύρα. Ο παππούς μου ήταν από τους τελευταίους που έμειναν στη Μακρόνησο. Γιατί λέμε ότι έπινα πριν 15 χρόνια έπινα μπύρα με τον Παναγιώταρο και δεν λέμε ότι μεγάλωσα σε αριστερή οικογένεια;», είπε.

Για την εμφάνισή του στο Χυτήριο, είπε ότι δεν βρισκόταν εκεί με τη Χρυσή Αυγή, αλλά για θρησκευτικούς λόγους. «Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή», είπε.

Δημοτική υπάλληλος και η σύζυγος του «παλαιοχριστιανού» – Εργάστηκε με συμβάσεις στο Δασαρχείο Αττικής

Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα, η παλαιοχριστιανή Σεβαστή ήταν συμβασιούχος δημοτική υπάλληλος στον Ωρωπό και συγκεκριμένα στην κοινότητα Καπανδριτίου.

Συμβασιούχος στο Δασαρχείο Αττικής η παλαιοχριστιανή Σεβαστή
Μάλιστα, φαίνεται πως η Σεβαστή εργάστηκε σε δύο συμβάσεις το 2018 για μία θέση που ανήκει στο Δασαρχείο Αττικής.

Μιλώντας στην εκπομπή υπάλληλος του Δασαρχείου Αττικής, στον οποίο εργάστηκε για δύο συμβάσεις η σύζυγος του παλαιοχριστιανού της Κορινθίας, αποκάλυψε: «Ή το 2018 ή το 2019. Την είχαμε εδώ δύο οκτάμηνα. Μετά ανανεώσανε οι συμβασιούχοι άλλο ένα οκτάμηνο. Ήταν έξω. Σε έργα ήτανε. Είχε λίγα θέματα, τσακωνόταν με τον κόσμο και μετά την έφερε ο δασάρχης μέσα εδώ, να καθαρίζει, να σκουπίζει και καλά. Τον τελευταίο, δηλαδή, λίγο καιρό, πριν τελειώσει η σύμβαση, την έφερε μέσα. Δημιουργούσε θέματα. Τσακωνόταν με τα άλλα παιδιά που δούλευαν μαζί».

Και συνεχίζει: «Ήταν λίγο ιδιότροπη. Ερχόταν από Αγίους Αποστόλους, έμενε Κάλαμο και ερχόταν Καπανδρίτι. Είναι ιδιαίτερος άνθρωπος. Να σκεφτείτε και δύο φορές, από Αγίους Αποστόλους Καπανδρίτι που είναι γύρω στα 25-27 λεπτά ερχόταν με ποδήλατο».




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ