Δημήτρης Νατσιός: «Το αίσχος με τον Μέγα Αλέξανδρο συνέπεσε με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα»


Ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Newsbomb.gr – Ποιος είναι ο ρόλος της παράταξης στην ελληνική Βουλή και ποιες είναι οι θέσεις του κόμματος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία – Ο Δημήτρης Νατσιός τοποθετείται για τη νέα σειρά «Μέγας Αλέξανδρος» που προκαλεί αντιδράσεις και την ελληνική ροζ σημαία στο προξενείο της Νέας Υόρκης – Τι απαντά σε όσους τον αποκαλούν υπερσυντηρητικό

Έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από τη μέρα που ξεκίνησαν οι συζητήσεις στα κανάλια και τα τηλεοπτικά πάνελ για τον γάμο από ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα τους στην τεκνοθεσία. Και κάπως έτσι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με τις απόψεις να διίστανται μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να έρθει πιο κοντά στην κοινότητα των ομόφυλων ζευγαριών αποφάσισε να βάλει μπρος για το συγκεκριμένο ζήτημα ξεχνώντας την ίδια στιγμή να κλείσει πρώτα τα μέτωπα που έχουν ανοίξει εδώ και αρκετό καιρό, όπως είναι το δημογραφικό, η ακρίβεια, οι πολίτες που μετρούν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και μια σειρά καθημερινών προβλημάτων.

Και πάμε μέσα στο εσωτερικό της Βουλής, εκεί που οι άνθρωποι που εμείς ψηφίσαμε πρέπει να αποφασίσουν για το αν θα ψηφιστεί ή όχι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια… Τις προθέσεις κάποιων κομμάτων δυσκολευόμαστε ακόμα να τις καταλάβουμε ωστόσο υπάρχουν και κόμματα που έχουν κάνει ξεκάθαρη την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο ζήτημα και όταν έρθει η ώρα για την ψήφιση εκείνοι θα πουν ένα ηχηρό «όχι».

Ένα από αυτά τα κόμματα είναι και η ΝΙΚΗ. Ένα κόμμα που πρωτοεμφανίστηκε στις εθνικές εκλογές του 2023 και έγινε ευρέως γνωστό λίγο πριν από αυτές. Το κόμμα της Νίκης συγκέντρωσε ένα ικανοποιητικό ποσοστό και έτσι σήμερα βρίσκεται μέσα στη Βουλή και εκπροσωπεί το ποσοστό του ελληνικού λαού που πίστεψε στις αρχές της παράταξης.

Το Newsbomb.gr συνάντησε τον πρόεδρο του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρη Νατσιό στο γραφείο του, έμαθε ποιος είναι ο ρόλος της παράταξης μέσα στη Βουλή και άκουσε τις θέσεις του και τις απόψεις του πάνω στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το έργο της Νίκης

«Δεν ήμασταν επαγγελματίες πολιτικοί, βγήκαμε όλοι μας από τους τόπους εργασίας μας. Υπάρχει ακόμα αυτή η αίσθηση της μετάβασης από μια απλή ζωή σε κάτι πολύ σημαντικό. Θεωρούμε τη Βουλή ως παλαίστρα εθνικών αγώνων. Η παρουσία μας είναι τίμια, ευγενική. Δεν κρύβουμε ότι είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. Διδαχθήκαμε βιωματικά την πίστη στην εκκλησία, από τους γονείς μας. Αυτό το βίωμα που έχουμε, προσπαθούμε να το μεταφέρουμε στη Βουλή. Δεν βλέπουμε εχθρούς μέσα στη Βουλή αλλά πολιτικούς αντιπάλους που προσπαθούμε να τους αντικρούσουμε με πολιτικά επιχειρήματα και νομίζω ότι ακούγοντας τον κόσμο, το αποτύπωμα της Νίκης προς το παρόν είναι θετικό. Δεν λέω μεγάλα λόγια. Όσο περνάει ο καιρός εξοικειωνόμαστε, αποκτούμε την πολυπόθητη εμπειρία που χρειάζεται και μοναδικό μας μέλημα είναι να αφήσουμε ένα καλό αποτύπωμα»

Το τρίπτυχο Πίστη – Πατρίδα – Οικογένεια, η Ελλάδα του σήμερα και η παιδεία στα σχολεία

«Οι άνθρωποι αισθάνονται ανασφάλεια φόβο για τα μελλούμενα. Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που εμφυσούσε το ελληνικό σχολείο στα παιδιά, ποια ήταν τα φτερά για να πετάξεις ψηλά; Ήταν και η πίστη, καλό καταφύγιο, ευλογημένο καταφύγιο να πιστεύεις, είναι η άδολη φιλοπατρία, αγαπάμε την πατρίδα μας αλλά σεβόμαστε και τις πατρίδες όλων των ανθρώπων, δεν μισούμε και βέβαια η προσήλωση στον ιερό θεσμό της οικογένειας, να μάθουν τα παιδιά»

«Την πίστη, την πατρίδα, την οικογένεια πρέπει να τα ζούμε, να υπάρχουν να είναι βιωματικά. Εμείς προσπαθούμε αυτές τις τρεις πολύτιμες αξίες του γένους μας να τις αναδεικνύουμε στη Βουλή πολλές φορές παρεξηγούμαστε και μας έρχονται από τα βάθη των αιώνων. Αυτό είναι η Ρωμιοσύνη. Είμαστε Ρωμιοί εκτός από Έλληνες»

Όλα τα έθνη για να προοδεύσουν πρέπει να βαδίσουν εμπρός πλην του ελληνικού που πρέπει να στραφεί πίσω, έλεγε ο Παπαρηγόπουλος, ο εθνικός μας ιστορικός, τον 19ο αιώνα. Πίσω όχι επειδή είμαστε παγανιστές, μην παρεξηγηθούμε, πίσω για να βρούμε τα πατήματά μας, την περπατησιά μας, να αντλήσουμε επιχειρήματα και να βρούμε τον τρόπο ζωής. Τι έχει αυτή η γενιά που δεν το χουμε εμείς. Είχε μάνες στα σπίτια, είχε δασκάλους, είχε παιδεία. Παιδεία ελληνική. Γιατί δεν είναι ελληνική η παιδεία μας σήμερα. Είναι παιδομάζωμα σήμερα.»

Η σειρά «Μέγας Αλέξανδρος», η ελληνική ροζ σημαία και ο τρόπος που θα έπρεπε να αντιδράσει το κράτος – Ποιο είναι το όριο της τέχνης

«Παίζεται στο Netflix μια σειρά, άθλια, τρισάθλια όπου παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο να φιλιέται με τον Ηφαιστίωνα, πράγμα που είναι ψέμα δεν εξάγεται από καμία ιστορική πηγή. Γιατί διακωμωδούμε, συκοφαντούμε και μπαίνει μέσα στα ελληνικά σπίτια – εδώ πρέπει να αντιδράσει το κράτος – την εμβληματικότερη μορφή της ιστορίας μας. Έχουμε σχολικά βιβλία με κοκκινοσκουφίτσα και Μέγα Αλέξανδρο και ζητάμε από τα παιδιά να γράψουν ιστορίες. Αυτή είναι η ελληνική παιδεία»

«Καταρχάς μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που επιλέχθηκε την συγκεκριμένη περίοδο που συζητείται το επαίσχυντο νομοσχέδιο να προβληθεί αυτή η σειρά. Μου έδειξαν μόνο ένα απόσπασμα το επίμαχο, που αισχρό εστί και λέγειν, εμετικό θα έλεγα. Δεύτερον, το ελληνικό κράτος έχει υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι μόνο να προβάλλει είναι και να περιφρουρεί. Κράτος είναι ολόκληρο, έπρεπε να επέμβει και να διακοπεί. Αυτό δεν είναι λογοκρισία, ακούμε κρανιοκενή, αλλοπρόσαλα πράγματα ότι αυτό είναι τέχνη. Στα όρια της τέχνης ο καθένας παλαβός ότι του κατεβεί στο κεφάλι κάνει

«Πρόσφατα πριν από τα Χριστούγεννα έδειξα στη Βουλή μια Α4 σελίδα η οποία ήταν αντίγραφο από μια σημαία μεγάλη που είχαν αναρτήσει στο προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, που είναι εθνικό έδαφος. Δεν μπορείς να διαστρεβλώνεις τα εθνικά σου σύμβολα. Έγινε πανζουρλισμός, η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο. Μου επιτέθηκαν οι αριστερόφρονες γιατί τα όρια της τέχνης. Μια σημαία με κόκκινες ρίγες ραμμένη λέει από σεντόνια. Αυτό πρέπει να γίνει μέσω της ελληνικής σημαίας, η προβολή μιας νοσηρής κατάστασης; Τι μήνυμα περνάς στα παιδιά; Δεν μπορώ να αποδειχθώ κάτι που με συντρόφευε για δεκαετίες στη ζωή μου. Μπορεί να παίρνει οποιοσδήποτε ένα εθνικό σύμβολο και να το ποδοπατάει;»

«Ο γάμος, ο πατέρας η μητέρα και ο ευλογημένος καρπός» – Η τοποθέτηση του Δημήτρη Νατσιού για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Θα δούμε αν θα ψηφιστεί. Αντιδρούμε με σθένος και θα αντιδράσουμε στο επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο. Το άρθρο 21 του Συντάγματος, λέει για την οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης του έθνους. Η οικογένεια και ο γάμος προϋπήρχε του νόμου. Ο νόμος προσαρμόζεται στην παράδοση αιώνων.»

«Ο γάμος, η μητρότητα, η μητρότητα προϋποθέτει πατρότητα, άνδρας και γυναίκα και μετά ακολουθεί ο ευλογημένος καρπός και η παιδική ηλικία. Γάμος- πατρότητα – μητρότητα – παιδική ηλικία. Μιλάει σαφέστατα απροκάλυπτα το Σύνταγμα της Ελλάδος που είναι το Ευαγγέλιο του κράτους, για οικογένεια που αποτελείται από τον γάμο, τους γονείς πατέρα και μητέρα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους. Τελούν υπό την προστασία του κράτους με αυτά τα επαίσχυντα νομοσχέδια;»

«Το 2018 ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης. Ο σοφός νομοθέτης είπε όλα επιτρέπονται εκτός από δύο. Δεν μπορεί να πάρει ο ένας το επώνυμο του άλλου και δεύτερον δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά. Και γιατί; Διότι το σύμφωνο συμβίωσης διαλύεται με ένα απλό εξώδικο στον δημοσιογράφο. Δηλαδή θεωρεί ότι είναι πολύ χαλαρό δεν έχει το νομικό δέσιμο που έχει ένας γάμος και κυρίως θέλει να προσέξει τα παιδιά, όχι τους δύο συμβιούντες. Το παιδί είναι πολύ σοβαρή υπόθεση να το δώσεις σε κάποιον που δίνει ένα χαρτί στον συμβολαιογράφο και τελειώνουν. Γιατί έρχεστε και ζητάτε γάμο αφού συμβιώνετε, γιατί θέλουν τα παιδιά. Και μιλάμε για 500 ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Για 500 ομοφυλόφιλα ζευγάρια αναστατώνεται η κοινωνία, εμέσσως πλην σαφώς διχάζεται κιόλας ενώ έχουμε θεριά απέναντι και το κράτος νομοθετεί εις βάρος και της παράδοσής μας και εις βάρος των παιδιών. Δεν πρέπει να ψάχνουμε ένα παιδί για να το δώσουμε σε οικογένεια. Αλλά πρέπει να ψάχνουμε οικογένεια να δώσουμε στα παιδιά. Είναι υποκριτικό να έχουμε σήμερα γονείς, άντρα και γυναίκα, οι οποίοι με αγωνία, με λαχτάρα, με πόθο περιμένουν χρόνια γιατί είναι πολύ αυστηρή η νομοθεσία, να αγκαλιάσουν ένα παιδί. Έχουμε ζευγάρια που περιμένουν.»

Από τον πατέρα και τη μητέρα στον Γονέα 1 και 2

«Όπως έγινε με το σύμφωνο συμβίωσης κατά τον ίδιο τρόπο άμα αντιψηφίσει θα προσφύγουν οι γνωστοί Βαλιανάτος και σια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τους δικαιώσει. Και γονέας 1 και 2 θα καθιερωθεί. Τώρα λέει παίρνω το επώνυμο των γονέων όχι του πατέρα.»

«Θα αλλάξει το οικογενειακό πρότυπο στην εκπαίδευση. Έλεγε οικογένεια πατέρας. Αν πεθάνει δημιουργείται στέρηση με δύο άνδρες, δημιουργείται και στέρηση και σύγχυση. Ο πατέρας και η μητέρα αλληλοσυμπληρώνονται. Η μητέρα προσφέρει τον πλούσιο ψυχικό της κόσμο, την κοσμοξάκουστη θυσιαστική της προσφορά στο παιδί, την στοργή, την αγάπη και ο πατέρας προσφέρει την συναισθηματική σταθερότητα στο παιδί και τα ηθικά όρια και όχι μόνο. Είναι τα πρόυπα. Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν μόνο με την αγάπη. Το εύκρατο κλίμα μιας σωστής ανατροφής είναι τα υγιή πρότυπα. Το παιδί μεγαλώνει με μύηση, μιμείται. Ήδη υπάρχουν μελέτες που δεν τις βγάζουν το φως.»

«Αν θες να δεις την Ελλάδα; Του μέλλοντος επισκέψου τη σημερινή Αμερική. Πριν από 40 χρόνια 3% στην Αμερική δήλωναν ομοφυλόφιλοι. Σήμερα η generation z έχουν φτάσει στο 25% 30% που δηλώνουν ότι αισθάνονται δυσφορία φύλου. Είναι δυνατόν να άλλαξε η ανθρώπινη οντολογία σε 30 και 40 χρόνια; Τι άλλαξε… και εδώ πρέπει να προσέξουν οι γονείς. Η συνεχής διαφήμιση, η προπαγάνδα μες στα σχολεία, οι νομοθέτες από το κράτος, καταστρέφουν παιδιά. Πρέπει να αντιδράσει με σθένος ο λαός.»

«Η εκκλησία καλώς και ορθώς έκανε με το δημοψήφισμα. Η εκκλησία όλα μπορεί να τα χρησιμοποιήσεις εκτός από βία. Άριστα έπραξε. Εμείς ως πιστά τέκνα στοιχιζόμαστε πίσω από την εκκλησία μας.»

Τι απαντάει ο Δημήτρης Νατσιός στον χαρακτηρισμό «υπερσυντηρητικός»

Στον χαρακτηρισμό των ιδεών του κόμματος ΝΙΚΗ ως υπερσυντηρητικές ο κ. Νατσιός απαντάει:

«Είναι η τακτική λεγόμενη εξόντωση δια της γραφικότητας. Αυτό είναι ένα σκοτεινό σημείο της πατρίδας μας. Όταν κάποιος διαφωνεί με την πολιτική ορθότητα, δεν υπάρχουν επιχειρήματα να τους αντικρούσεις. Σηκώνεις την ταμπέλα και γράφει σκοταδιστής, θρησκόληπτος μέχρι και διαβόλους. Αυτοί τι είναι; Χθες μπήκαν στη συζήτηση στο κοινοβούλιο άνθρωποι που θα μπορούσα και εγώ να πω ότι πολύ σκοτάδι είδα. Ο πατέρας, η μητέρα είναι το σκοτάδι και αυτοί το φως; Ας μην χρησιμοποιούμε τέτοιους όρους γιατί θα πούμε βαριά πράγματα. Εμείς δεν τους χαρακτηρίζουμε ούτε με άσχημα λόγια ούτε με χαρακτηρισμούς, εμείς προσπαθούμε να αρθρώνουμε με επιχειρήματα. Δυστυχώς χάσαμε τον αξιακό μας κώδικα. Προσπαθήσαμε να γίνουμε Ευρωπαίοι, άκουσον»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ