Ο διάλογος Μητσοτάκη – Βορίδη στο υπουργικό


Με έναν σύντομο διάλογο στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάκης Βορίδης «ξεκαθάρισε» και τυπικά η θέση του υπουργού Επικρατείας στο επερχόμενο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης είπε τα εξής: «Διαφωνώ επί της αρχής με το νομοσχέδιο και κατά τη γνώμη μου από το Σύνταγμα πηγάζει μια έννοια της οικογένειας που δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν θέλω να δημιουργήσω πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και θα απέχω από την ψηφοφορία.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έδωσε μια λακωνική απάντηση. «Χαίρομαι που και οι διαφωνίες εκφέρονται με δομημένο τρόπο. Δεν θα μπω στα νομικά ζητήματα για το θέμα, διότι είναι θέμα ισότητας, συμπερίληψης και ελευθεριών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Δήλωσα τη θέση μου αποχή. Έγινε εκτενής κουβέντα με επιχειρήματα υπέρ και κατά».

Κυβερνητικά στελέχη, για την περίπτωση του κ. Βορίδη, σημείωναν πως έχει εκφράσει την επιφύλαξή του, ήδη πριν γίνει υπουργός. «Επέλεξε τη στάση της αποχής, άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο», τόνιζαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο νόμου αναμένεται το αργότερο έως την Πέμπτη (25/01) να τεθεί στη δημόσια διαβούλευση. Πέμπτη η Παρασκευή εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με στόχο να ψηφιστεί το αργότερο έως τις 13 Φεβρουαρίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ