Συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη


Σε συλλήψεις και προσαγωγές για τις δολοφονίες των Γ. Σκαφτούρου και του Β. Ρουμπέτη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, έγιναν δύο συλλήψεις, ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τρεις προσαγωγές οι οποίες ήρθαν ως αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. με έρευνες ακόμη και στα σπίτια των υπόπτων. Παράλληλα, ορισμένοι από τους στόχους της Αστυνομίας, φέρονται να διέφυγαν στο εξωτερικό και κατ’ επέκταση έχουν ήδη εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης. Πρόκειται για τους εκτελεστές των παραπάνω «συμβολαίων θανάτου» και όχι για τους ηθικούς αυτουργούς.

Παράλληλα, οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται και σε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ενός ομογενή από τη Γεωργία που έγινε τον Ιούλιο του 2023 στην Πιερία.

Τρίτη σύλληψη, συνολικά οκτώ οι εμπλεκόμενοι

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές προχώρησαν και σε τρίτη σύλληψη εκτελεστή της Greek Mafia, μετά τους δύο Γεωργιανούς που βρέθηκαν χθες «στα χέρια» της ΕΛ.ΑΣ.

Ρεπορτάζ του Open κάνει λόγο για συνολικά 8 εμπλεκόμενους – εκ των οποίων δύο είναι στη φυλακή, ο ένας στην Ελλάδα και ο άλλος στο Μαυροβούνιο.

Ανάμεσα στους οκτώ δεν αποκλείεται να είναι και ο ηθικός αυτουργός των δύο μαφιόζικων εκτελέσεων. Σημειώνεται πως στα σπίτια των συλληφθέντων έχουν εντοπιστεί και όπλα.

Εντάλματα σύλληψης σε «σκληρούς» ποινικούς

Ανάμεσά τους είναι έγκλειστος στις φυλακές αλλά και δύο πρόσωπα  που φέρονται να έφυγαν στο εξωτερικό και γι’ αυτούς θα εκδοθούν σχετικά εντάλματα σύλληψης. Όλοι τους χαρακτηρίζονται ως «σκληροί» ποινικοί.

Μάλιστα, είναι γνώριμοι των Αρχών για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, προστασίες, ναρκωτικά και διακίνηση μεταναστών.



Τα παραπάνω συμβόλαια θανάτου, φέρονται να σχετίζονται με σκληρά κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, αν και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Ακήρυχτος πόλεμος της νύχτας που συνδέεται με λαθρεμπόριο

Πρόκειται για έναν ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας, που φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να συνδέεται με λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.

Και αυτό γιατί τα βαριά ονόματα της νύχτας ξεκίνησαν -εκτός από  εκβιασμούς και προστασία να ασχολούνται και με άλλες παράνομες δραστηριότητες- με τα χρήματα που κατέληγαν στα ταμεία της ελληνικής  Μαφίας να ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης άλλωστε σημείωναν με νόημα πως μια από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες, είναι το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ποιοι εκτέλεσαν τον Βαγγέλη Ζαμπούνη

Την ίδια ώρα, εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και στην πρόσφατη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, καθώς στις διωκτικές Αρχές είχε φτάσει πληροφορία για εμπλοκή σε λαθρεμπόριο τσιγάρων, κάτι το οποίο και ελέγχεται.

Βασικό για τους αξιωματικούς που χειρίζονται τις έρευνες είναι το γεγονός ότι έχουν καταλήξει στο δρομολόγιο που ακολούθησαν οι εκτελεστές μετά τη δολοφονία του «Ζαμπόν», με αποτέλεσμα να «σκανάρουν» και να αναλύουν οπτικό υλικό προηγούμενων ημερών της δολοφονίας, καθώς θεωρούν βέβαιο πως είχαν κάνει κάποιο δρομολόγιο -πρόβα και χαρτογράφηση- έτσι ώστε να είναι έτοιμοι μετά την εκτέλεση του πληρωμένου συμβολαίου.

Σημαντικά στοιχεία ίσως προκύψουν και από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του 44χρονου, σχετικά με τη ροή του χρήματος, καθώς εκεί ίσως βρίσκεται και το κίνητρο της μαφιόζικης εκτέλεσης του.

Γιάννης Σκαφτούρος: Η δολοφονία του “θείου Τζο” της Greek Mafia

“Κεφάλι” της παλιάς ηγετικής ομάδας της διαβόητης “Greek Mafia” και ένας από τους τελευταίους “παλιούς” θεωρείτο ο “Θείος Τζο”, κατά κόσμον Γιάννης Σκαφτούρος, ο οποίος τον Απρίλιο του 2022 έπεσε νεκρός στο πατρικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια από πυρά αγνώστων.

Οι δράστες φαίνεται είχαν καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις του και είχαν παρακολουθήσει προσεκτικά τον χώρο της επίθεσης, ενώ πιθανόν γνώριζαν ότι εκείνη την ημέρα και ώρα θα έλειπε η ένοπλη φρουρά του “Θείου Τζο” από το πατρικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας και πως είχαν εντολή να μεταβούν εκεί αργότερα το απόγευμα.

Το όνομά του “Θείου Τζο” είχε φιγουράρει σε όλες τις μεγάλες δικογραφίες της εγχώριας μαφίας, ενώ είχε κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην περίφημη υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Με το βιογραφικό του να είναι ιδιαίτερα “βαρύ” και να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διασυνδέσεις με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Βασίλης Ρουμπέτης: Η μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό

Επεισόδιο με πυροβολισμούς διαδραματίστηκε τον Ιούνιο στον Κορυδαλλό, επί της οδού Σοφίας Βέμπο, όταν άγνωστοι “γάζωσαν” και σκότωσαν με καλάσνικοφ δύο άνδρες.

Οι δράστες πέρασαν με ένα μαύρο τζιπ και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον δύο ανδρών, οι οποίοι βρίσκονταν σε σταθμευμένο όχημα, μπροστά από πολυκατοικία.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός και ως «Ράμπο» σκοτώθηκε ακαριαία και εντοπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα σε IX αυτοκίνητο μάρκας Mercedes γαζωμένο από σφαίρες. Ο δεύτερος επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο οι δράστες τον κυνήγησαν και του έδωσαν τη χαριστική βολή σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Ο «Ράμπο» όπως ήταν γνωστός από τα χρόνια που εμπλεκόταν σε περιστατικά οπαδικής βίας ως φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, είχε καταδικαστεί ερήμην για συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, που έγινε το 2007, στην Παιανία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ