Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων: Το θέαμα είναι εξίσου εντυπωσιακό και στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων όπου έπεσαν τα πρώτα χιόνια
Μία βόλτα με drone πάνω από το βουνό που αγαπούν και προτιμούν όσοι κάνουν σκι σίγουρα θα σε κάνει να προγραμματίσεις την πρώτη σου επίσκεψη σε κάποιο χιονοδρομικό της Ελλάδας αν δεν το έχει κάνει ήδη δηλαδή.
Πάντως όσον αφορά το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων δεν χρειάζεται να βιαστείς ιδιαίτερα, καθώς στα άμεσα σχέδια των αρμόδιων είναι να το εκσυγχρονίσουν έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Είναι μάλιστα ίσως η μεγαλύτερη επένδυση που αναμένεται να γίνει στο χιονοδρομικό κέντρο στα τόσα χρόνια λειτουργίας του, η οποία θα ξεπερνά και τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Άλλωστε να σημειωθεί πως το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων είναι από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, καθώς κάθε χρόνο οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 150.000.
Είναι επίσης το πιο κοντινό χιονοδρομικό στην Αθήνα και υποδέχεται σκιέρ και σνοουμπόρντερ από όλη την Ελλάδα.
Το χιονοδρομικό διαθέτει συνολικά οχτώ αναβατήρες και δεκατέσσερις πίστες που περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, συνολικού μήκους 25 χλμ.
Οι δρόμοι εκχιονίζονται όλο το 24ωρο και η πρόσβαση σε αυτό από τα Καλάβρυτα είναι πάντα εύκολη και ιδιαίτερα όμορφη, μέσα από το ελατοδάσος.
Μυθολογικά στοιχεία
Τα μυθικά Ύδατα της Στυγός είναι γνωστά και αναφέρονται σε πολλούς αρχαίους μύθους.
Πρώτα από όλα, θεωρούνταν πως το ποτάμι διέτρεχε τον κάτω κόσμο και ο Παυσανίας το είχε αποκαλέσει θανατηφόρο για τους θνητούς. Η Ίριδα σαν αγγελιοφόρος του Δία ήταν η μόνη που μπορούσε να πηγαινοέρχεται ανάμεσα στους δύο κόσμους μεταφέροντας το «ιερό ύδωρ» στους Θεούς.
Στα νερά της Στυγός έλουσε η Νηρηίδα Θέτιδα το γιο της Αχιλλέα για να παραμείνει αθάνατος αφήνοντας τον με ένα μόνο τρωτό σημείο, την φτέρνα από όπου τον κράταγε.
Στα Ύδατα της Στυγός ορκίζονταν οι Θεοί παίρνοντας τον πιο ιερό τους όρκο. Όποιος τον παρέβαινε δεν συμμετείχε πλέον στα συμβούλια τους αλλά ούτε μπορούσε να απολαύσει το νέκταρ και την αμβροσία για δέκα ολόκληρα χρόνια.[1][2]
Τέλος στα Ύδατα της Στυγός ορκίστηκε ο Ήλιος, με σκοπό να πραγματοποιεί τις επιθυμίες του γιου του Φαέθοντα. Έτσι λοιπόν όταν ο Φαέθοντας του ζήτησε να οδηγήσει το άρμα του, αυτός δεν μπορούσε να αρνηθεί, με αποτέλεσμα ο αδέξιος και άπειρος νέος να προκαλέσει το θάνατό του.