Μητσοτάκης από Κρήτη: Θα βρεθούμε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών


Κάλεσμα στις κάλπες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίο χαρακτήρισε την αποχή ζιζάνιο για την δημοκρατία

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τις Μοίρες που βρέθηκε σήμερα στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη, απευθύνθηκε σε όλους τους ψηφοφόρους, ακόμα και εκείνους που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ το κόμμα του. Στον σύντομο χαιρετισμό του μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε στην συμμετοχή των Κρητικών στους αγώνες των Μακεδόνων.

«Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία. Είναι μια κακή συμφωνία και αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη αξία στην Κρήτη, με δεδομένο ότι στις αρχές του 20ου αιώνα Κρητικοί πολέμησαν στη Μακεδονία. Να σας πω ότι και ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εθελοντής και πολέμησε σε Μπιζάνι και Σιάτιστα. Κάποιοι συμπολεμιστές του δεν γύρισαν ποτέ. Τη μνήμη τους τιμούμε και την ιστορία τους θυμόμαστε» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις εκλογικές αναμετρήσεις διευκρίνισε πως εκτός από τις εθνικές, μεγάλη σημασία έχουν τόσο οι Ευρωεκλογές, όσο οι δημοτικές και οι περιφερειακές, ζητώντας ο κόσμος να συμμετέχει και να ψηφίσει στις εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε εκλογές και όχι μόνο εθνικές. Δίνουμε ιδιαίτερη πολιτική σημασία στις Περιφερειακές εκλογές και στηρίζουμε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη κάνοντας πράξη την πολιτική ανανέωση».

«Στα νέα παιδιά να πω να έρθουν να ψηφίσουν γιατί η αποχή είναι ζιζάνιο και η συμμετοχή βάλσαμο για τη δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός καλώντας να «αφήσουμε τους διχασμούς του παρελθόντος. Με τόσα ανοιχτά μέτωπα δεν μπορούμε να είμαστε διχασμένοι. Σας στέλνω μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα και με την ΝΔ θα τα καταφέρουμε».


Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-28/
    ‘Αρθρο 28: (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)
    2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
    Κατά το υπάρχον Ελληνικό Σύνταγμα, η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών απαιτεί τη θετική ψήφο 180 βουλευτών — όχι μόνο απλή πλειοψηφία με 151.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ