Πόλεμος στο Ισραήλ: Έφτασε στο Τελ Α Βιβ ο Μητσοτάκης – Συναντά τον Νετανιάχου


Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο Ισραήλ, όπου σε λίγη ώρα θα έχει συνάντηση στην Ιερουσαλήμ με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρώτη συνάντηση απλώς αναβλήθηκε

To ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ είχε προγραμματιστεί να γίνει την επόμενη ημέρα του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στη Γάζα, αλλά ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Καγκελάριου Σολτς στο Τελ Αβίβ, που σημαδεύτηκε από την επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο, με τους ανθρώπους που τον συνόδευαν να πέφτουν στο έδαφος και τον Καγκελάριο να οδηγείται με ταχύτητα σε καταφύγιο.

“Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ θα γίνει γνωστή μόλις προσγειωθεί”, τόνισε νωρίτερα συνεργάτης του πρωθυπουργού εκφράζοντας παράλληλα την βούληση του πρωθυπουργού για την συγκεκριμένη επίσκεψη, η οποία όπως λένε κυβερνητικές πηγές αναβλήθηκε και δεν ακυρώθηκε.

Χθες ισραηλινά ΜΜΕ μετέφεραν ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, γεγονός που το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαίωνε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαιτείται αυτοσυγκράτηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις πρώτες ημέρες της επίθεσης είχε ενημερώσει τους συνεργάτες του για την πρόθεσή του να μεταβεί στο Ισραήλ, μία επίσκεψη που προγραμματιζόταν πριν από την επίσκεψη Μπάιντεν, αλλά λόγω της πληθώρας των συναντήσεων Νετανιάχου και τελικά του βομβαρδισμού του νοσοκομείου, πήγε πίσω.

Η θέση της Αθήνας για αυτοσυγκράτηση δεν έχει αλλάξει, καθώς η ανησυχία της για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα είναι κάτι παραπάνω από έντονη.

Γι’ αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός είχε τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες της περιοχής, όπως τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι, τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν, τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μπιν Σαλμάν, και φυσικά τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ