Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι επιπτώσεις έχουν οι Πειραιώτες αν διακοπεί οριστικά το ντέρμπι;


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι επιπτώσεις έχουν οι Πειραιώτες αν διακοπεί οριστικά το ντέρμπι μετά τη ρίψη κροτίδας και τραυματισμού παίκτη του Παναθηναϊκού;

Λίγο μετά το γκολ του Μαντί Καμαρά, ο Χουάνκαρ έπεσε κάτω όταν το ταμπλό έγραφε το 48ο λεπτό, την ώρα που έκανε προθέρμανση, από κροτίδα που έπεσε κοντά με τους ανθρώπους και των δύο ομάδων να τρέχουν προς το πλευρό του.

Διακοπή είχαμε στο αιώνιο ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μετά το γκολ που πέτυχε ο Μαντί Καμαρά, έσκασε μια κροτίδα δίπλα στον Χουάνκαρ και ο Ισπανός μπακ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως έσπευσαν οι άνθρωποι των δύο ομάδων για να δουν πως είναι ο παίκτης του τριφυλλιού.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι επιπτώσεις έχουν οι Πειραιώτες αν διακοπεί οριστικά το ντέρμπι;

Ακολούθως οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια με τον αγώνα να διακόπτεται προσωρινά, ενώ ο Χουάνκαρ αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο γιατρός του αγώνα αποφασίζει για διακοπή ή όχι του ντέρμπι

Τι αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ για τραυματισμό ποδοσφαιριστή που θα κριθεί ουσιαστικά από τον γιατρό του αγώνα.
Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ σε περίπτωση τραυματισμού ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να συνεχίσει, είναι υποχρεωτική η διακοπή.

Ο τραυματισμός πρέπει να κριθεί απο τον γιατρό αγώνα και η διακοπή τυπικά από τον διαιτητή.

Το αρθρο 15, 6 του Πειθαρχικού Κώδικα:

Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής: Μηδενισμός του Ολυμπιακού και αφαίρεση ενός βαθμού

Ο κανονισμός σε περίπτωση τραυματισμού παίκτη η προπονητή επιφέρει μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας και αφαίρεση ενός βαθμού.

Ο τραυματισμός του Χουανκάρ επέφερε την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Ο Ισπανός αμυντικός μεταφέρθηκε με φορείο και χωρίς να φαίνεται να έχει σε απόλυτο βαθμό τις αισθήσεις του ενώ στο replay φαίνεται ότι και άλλοι παίκτες ένιωσαν τον δυνατό κρότο χωρίς πάντως να χρειαστεί κάποιος περαιτέρω βοήθεια μέσα στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αμέσως μετά αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και άπαντες βρίσκονται σε αναμονή για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Με βάση τον κανονισμό – σε περίπτωση που ο διαιτητής διακόψει οριστικά τον αγώνα – η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με μηδενισμό και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια.

Τι λέει ο ΚΑΠ:

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα 15,3 για την ρίψη αντικειμένων, εάν η σωματική βλάβη παίκτη η προπονητή προκληθεί από ρίψη αντικειμένων τότε η υπαίτια ομάδα κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Εάν ο αγώνας διακοπεί οριστικά, το ματς κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας (0-3) με κίνδυνο έδρας 2 έως 4 αγωνιστικών για την υπαίτια ομάδα

Δείτε αναλυτικά:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΔΩ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ