Σε τρελαίνει η αυγουλίλα; Δεν είναι ότι καλύτερο στο πιάτο της καλονοικοκυράς… Είναι ωστόσο θρεπτικότατη τροφή και δεν πρέπει να λείπει από τα γεύματα μικρών και μεγάλων
Η μυρωδιά που αφήνει το αυγό σε πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα είναι από τις πιο έντονες και πιο δύσκολες ως προς την απαλλαγή. Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που μας βοηθούν να ξεφορτωθούμε την έντονη μυρωδιά και εμείς σας τους παρουσιάζουμε!
Αρχικά, να θυμάστε ότι καλό είναι να μην αφήνετε τα πιάτα που είχαν αυγό να έρθουν σε επαφή με τα υπόλοιπα για να αποφύγετε την μεταφορά των οσμών και ότι το καυτό νερό δεν κάνει πάντα τη δουλειά που θέλουμε!
Λύση πρώτη
Η θαυματουργή μαγειρική σόδα: που μπορεί να απορροφήσει κάθε κακή οσμή όπως εκείνη του αυγού. Γέμισε λεκανάκι με χλιαρό νερό, πρόσθεσε ένα φακελάκι μαγειρικής σόδας, βύθισε τα πιατικά που μυρίζουν αυγό για 1-2 ώρες και ξέπλυνε με σαπούνι.
Λύση δεύτερη
Το ξίδι, ειδικά το λευκό είναι θαυματουργό. Γεμίζεις λεκανάκι με χλιαρό νερό, προσθέτεις μια κούπα λευκό ξίδι και μερικές σταγόνες λεμονιού. Αφήνεις 1-2 ώρες και ξεπλένεις με σαπούνι.
Λύση Τρίτη
Χυμός λεμονιού που χάρη στο κιτρικό του οξύ μπορεί εύκολα να διώξει την οσμή αυγού. Απλούστατα τρίβεις με χυμό λεμονιού τα πιατικά σου και ξεπλένεις με σαπούνι.
Λύση τέταρτη
Καφές ο θαυματουργός. Η σκόνη καφέ (ελληνικού ή εσπρέσο) μπορεί να διώξει την κακή αυγουλίλα. Ρίξε καφέ πάνω στα αντικείμενα που μυρίζουν, άφησέ τα να τραβήξουν την μυρωδιά, τρίψε και ξέπλυνε με σαπούνι.
Την ίδια δουλειά κάνει και το αλεύρι ρεβιθιού.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ