Ισραήλ: «Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για χερσαία επίθεση» – Η επαφή του Ερυθρού Σταυρού με την Χαμάς


Το Ισραήλ «προετοιμάζεται για τα επόμενα στάδια του πολέμου» λέει ο διεθνής εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για χερσαία επίθεση

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για χερσαία επίθεση ,παρά τις εικασίες. Όμως το Ισραήλ παραμένει σε «πλήρη συναγερμό» και οι πληροφορίες του επικεντρώνονται στον εντοπισμό των μαχητών της Χαμάς που διέπραξαν τις επιθέσεις.

Ισραήλ: Επικεντρώνεται στην εξάλειψη της ανώτερης ηγεσίας της Χαμάς

Το Ισραήλ «θα φτάσει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους», συμπεριλαμβανομένων των ανδρών που κάθισαν σε ένα φορτηγό πάνω στο σώμα μιας νεαρής Γερμανίδας. «Θα τους φτάσουμε και θα πληρώσουν με τη ζωή τους», λέει. Το Ισραήλ επικεντρώνεται επίσης στην εξάλειψη της ανώτερης ηγεσίας της Χαμάς, η οποία να προσπαθεί να εισέλθει στο Ισραήλ μέσω της θάλασσας.

Το Ισραήλ συνεχίζει να ασφαλίζει τα σύνορά του και αναπτύσσει τανκς, λέει. «Όποιος πλησιάσει τον φράχτη θα τουφεκίστε, οποιοσδήποτε», είπε «Κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει».

Ερυθρός Σταυρός: «Είμαστε σε επαφή με τη Χαμάς και το Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων»

Τουλάχιστον 150 Ισραηλινοί και ξένοι – συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών, πολιτών, παιδιών και γυναικών – κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο.

«Ως ουδέτερος ενδιάμεσος είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε ανθρωπιστικές επισκέψεις, να διευκολύνουμε την επικοινωνία μεταξύ ομήρων και μελών της οικογένειάς τους και να διευκολύνουμε οποιαδήποτε ενδεχόμενη απελευθέρωση», δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Καμπρόνι, περιφερειακός διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC)για την Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Η ομηρεία απαγορεύεται σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και οποιοσδήποτε κρατείται πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως, πρόσθεσε ο Καρμπόνι, καλώντας «και τις δύο πλευρές να μειώσουν τον πόνο των αμάχων». «Η ανθρώπινη δυστυχία που προκαλείται από αυτή την κλιμάκωση είναι αποκρουστική», πρόσθεσε.

Καθώς η Γάζα στερείται ηλεκτρισμού, «τα νοσοκομεία χάνουν ρεύμα, θέτοντας σε κίνδυνο τα νεογέννητα σε θερμοκοιτίδες και τους ηλικιωμένους ασθενείς που λαμβάνουν οξυγόνο. Η αιμοκάθαρση σταματά και οι ακτινογραφίες δεν μπορούν να γίνουν», τόνισε. «Χωρίς ρεύμα, τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νεκροτομεία».

Το πόσιμο νερό, ήδη δυσπρόσιτο, έχει γίνει επίσης πιο σπάνιο. «Κανένας γονέας δεν θέλει να αναγκαστεί να δώσει βρώμικο νερό σε ένα διψασμένο παιδί», είπε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ