Ισραήλ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα – Αναφορές για πολλούς νεκρούς στα ερείπεια


Ισραήλ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή, όπου ένα συγκρότημα κατοικιών ισοπεδώθηκε

Ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νυχτερινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εδώ και ώρες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Al Jazeera στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή, όπου ένα συγκρότημα κατοικιών ισοπεδώθηκε στη συνοικία Ταλ αλ-Χάουα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρει πως αεροπορικό πλήγμα σε κτίριο της πόλης Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά) προκάλεσε θύματα, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.

Το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός πρωθυπουργός προανήγγειλε πως ξεκίνησε ένας μακρόχρονος και σκληρός πόλεμος, μετά την πρωτόγνωρη επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Χαρακτηρίζοντας τη Γάζα ως την «πόλη του Κακού», ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: «Όλα αυτά τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς (…) θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια». «Λέω στους κατοίκους της Γάζας: Φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλες μας τις δυνάμεις», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ισραήλ – Ώρα μηδέν: Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 1.452 άνθρωποι στο Ισραήλ νοσηλεύονται, εκτός των οποίων 18 σε κρίσιμη κατάσταση

Σε τουλάχιστον 250 ανέρχεται ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η Χαμάς, μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του αργά σήμερα το βράδυ έκανε λόγο για πάνω από 200 νεκρούς από επιθέσεις «τρομοκρατών που σφάγιασαν αμάχους»

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 1.452 άνθρωποι στο Ισραήλ νοσηλεύονται, εκτός των οποίων 18 σε κρίσιμη κατάσταση.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ αναμένεται να αυξηθεί.

Παλαιστινιακές αρχές υγείας στην Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν στον τελευταίο τους απολογισμό ότι 232 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Γάζα και άλλοι 1.790 τραυματίστηκαν.

Ισραήλ – ΤΩΡΑ: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει για όλη τη χώρα σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα, όπου τον έλεγχο έχει ο στρατός

Κατάσταση εθνικής πολιτικής έκτακτης ανάγκης κήρυξε στο Ισραήλ ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Μπεν-Γκβιρ το βράδυ του Σαββάτου, ανακοινώνοντας ότι παρέχονται σημαντικά ενισχυμένες εξουσίες στην αστυνομία.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει για όλη τη χώρα σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα, όπου τον έλεγχο έχει ο στρατός. Θα τεθεί σε ισχύ μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν μία χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η αστυνομία μπορεί να επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας, να θέσει περιοχές εκτός πρόσβασης για τους πολίτες χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και να διατάξει τους πολίτες να διαθέσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον εξοπλισμό, όπως οχήματα και όπλα, στη διάθεση των αρχών.

Οι αστυνομικοί, μπορούν να κάνουν χρήση δύναμης «εντός λογικών πλαισίων» κατά των πολιτών που δεν ακολουθούν τις εντολές και αρνούνται να παραδώσουν τα πράγματά τους.

Ο νόμος επίσης αναφέρει πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η αστυνομία μπορεί να εισβάλλει σε σπίτια με χρήση δύναμης «εντός λογικών πλαισίων», αρκεί να εξηγήσουν τον σκοπό της εισβολής.

Πόλεμος Ισραήλ: Ανταποκρίτρια του Al Jazeera μετέδιδε ζωντανά τη στιγμή που τα κτήρια του «Πύργου της Παλαιστίνης» διαλύονται

Ένα σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρω του διαδικτύου από τη στιγμή που εκτοξεύεται ένας πύραυλος σε πύργο της Παλαιστίνης. Την στιγμή κατέγραψε κάμερα του Al Jazeera με την πολεμική ανταποκρίτρια Nida Ibrahim να μεταδίδει ζωντανά τα όσα συνέβησαν.

Η δημοσιογράφος έδινε στο κανάλι το ρεπορτάζ της από τη Λωρίδα της Γάζας όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικό θόρυβος από τα κτήρια του «Πύργου της Παλαιστίνης» που διαλύονται.

Η δημοσιογράφοςNida Ibrahim αντικρίζοντας το θέαμα ξέσπασε σε κλάματα ενώ έσπευσε να βρει ασφαλές σημείο να κρυφτεί.

Ο παρουσιαστής της ζητάει να παραμείνει σε ασφαλή τοποθεσία και διακόπτει τη σύνδεση. «Πάρε μία ανάσα», ακούγεται να λέει ο παρουσιαστής των ειδήσεων στην πολεμική ανταποκρίτρια.

Πόλεμος Ισραήλ: Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ