5 εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις στο Μιλάνο


Το Μιλάνο είναι ένας μύθος. Όλοι έχουν μια εικόνα για το Μιλάνο στο μυαλό τους, ακόμα κι αν δεν έχουν δει ούτε μια φωτογραφία. Λίγο η Σκάλα, λίγο τα ψώνια, λίγο το γκλάμουρ που έχει συνδεθεί άρρηκτα με το όνομα αυτής της πόλης… Κι όμως, το Μιλάνο δεν είναι μόνο γκλάμουρ σκέτο. Και εμείς έχουμε διαλέξει πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις αν βρεθείς σε αυτή την πόλη, επειδή καλό το shopping, αλλά οι διακοπές είναι… άλλου είδους therapy.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Επειδή από την εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για το Μιλάνο, πλέον δεν θα πρέπει να λείπουν τα παρακάτω…

Η Biblioteca e Pinacoteca Ambrosiana
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη της Ευρώπης, χτισμένη το 1609, και είναι ειλικρινά ένα κτίσμα που προκαλεί δέος. 75.000 τόμοι και 35.000 χειρόγραφα – μέσα στα οποία και ο Ατλαντικός Κώδικας, μια τεράστια συλλογή με σχέδια του Λεονάρντο ντα Βίντσι, το πιο σημαντικό κλειδί που έχουμε για το υπεράνθρωπο χάος που ήταν ο εγκέφαλος του καλλιτέχνη. Η Πινακοθήκη, από την άλλη μεριά, φιλοξενεί αριστουργηματικά έργα Ιταλών καλλιτεχνών. Η Ιταλία έχει τεράστιο πολιτισμικό πλούτο στην μεγάλη της ιστορία, και η Αμβροσιανή Βιβλιοθήκη ίσως να είναι τέλειο σημείο εκκίνησης για να τον εξερευνήσουμε.

Η Σκάλα του Μιλάνου
Αν πιστεύατε ότι θα σας λέγαμε να πάτε στο Μιλάνο και θα αφήναμε απ’ έξω τον ναό της όπερας, είστε γελασμένοι. Ναι, το ξέρουμε, η όπερα δεν είναι για όλους, κι αυτό είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι ότι μερικά πράγματα (όπως την όπερα, και δη στη Σκάλα του Μιλάνου) οφείλεις να τα βιώσεις, έστω μια φορά. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν ανάλογα με την παράσταση και την θέση, γι’ αυτό θα ήταν καλό να ψάξετε από νωρίς. Επιπλέον, οι κάτοχοι καρτών Diners απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια στις αγορές τους, μέσω του προγράμματος Bonus της Alpha Bank—με διπλάσια επιβράβευση πόντων, μάλιστα.

Η Λίμνη Κόμο
Είναι βγαλμένη από παραμύθι; Ίσως. Αλλά είναι εδώ, στο σύμπαν μας, και μπορείτε να την επισκεφτείτε, και να κάνετε βόλτες στην ομώνυμη κωμόπολη. Για να απολαύσετε την θέα σε όλο της το μεγαλείο, μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ μέχρι το χωριό Brunate. Για τι είδους θέα μιλάμε; Α, τίποτα μωρέ, να.

Βέβαια, οι προορισμοί που μπορείτε να ανακαλύψετε είναι ακόμα περισσότεροι αν είστε μέλος του Diners Club, καθώς θα έχετε πρόσβαση σε νέους ταξιδιωτικούς οδηγούς πόλης, ώστε να απολαμβάνετε μοναδικά προνόμια και – κυρίως – ασφαλές ταξίδι, όπως μέσα από το πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης χωρίς χρέωση.

Η Μπρέρα
Η Πινακοθήκη της Μπρέρα, για την ακρίβεια. Αυτό που αναφέραμε πριν για την τεράστια σημασία της Ιταλίας στην τέχνη; Εδώ θα καταλάβετε ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε. Στους τοίχους της θα δούμε αριστουργήματα από Καραβάτζιο, Ντελα-Φραντσέσκα και Ραφαήλ. Όταν έχεις τόση πολλή, τόσο σημαντική ιστορία μπροστά σου, δεν γίνεται να μην συγκινηθείς, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Μπρέρα είναι από τα μεγαλύτερα must του Μιλάνου. Και μετά το ταχύρρυθμο μάθημα Ιστορίας της Τέχνης, η γύρω περιοχή φιλοξενεί άκρως καλλιτεχνίζοντα και χαλαρά μπαράκια, για τις ανάλογες συζητήσεις.

Το shopping
Εντάξει, είπαμε ψέματα. Τέσσερις εμπειρίες στο Μιλάνο, και η πέμπτη όντως είναι το shopping. Μιλάνο και shopping, πώς να το κάνουμε, they belong together, όπως θα ‘λεγε και η Mariah Carey. Το να ψωνίζεις στο Μιλάνο δεν είναι σαν να ψωνίζεις αλλού, όμως. Είναι εμπειρία. Όπου και να κοιτάξεις, κάτι θα θες να πάρεις. Και ακόμα κι αν τα μαγαζιά των τεράστιων οίκων μόδας είναι λίγο απλησίαστα για εμάς, δεν πειράζει. Η Corso Vittorio Emanuele II είναι ο απόλυτος εμπορικός δρόμος για… κάθε πορτοφόλι, με χιλιάδες κόσμο να περπατάει φορτωμένος τσάντες με ψώνια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ