Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στη Μαγνησία – «Αν βρίσκεστε στην Κάτω Λεχώνια απομακρυνθείτε»

Eurokinissi

Μήνυμα 112 στην Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας για να απομακρυνθούν προς την Άνω Λεχώνια λόγω πλημμυρικών φαινομένων

Η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στη Μαγνησία ξαναχτύπησε με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται για τρίτη ημέρα.

Στο χωριό Κάτω Λεχώνια υπάρχει μεγάλος φόβος για πλημμυρικά φαινόμενα και έτσι δόθηκε εντολή από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς την Άνω Λεχώνια προκειμένου κανείς να μην κινδυνεύσει.

«Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κάτω Λεχώνια, Μαγνησίας απομακρυνθείτε προς Άνω Λεχώνια λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή»

Ισχυρή βροχόπτωση και κεραυνοί στην Αττική

Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική, η οποία για τέταρτη φορά μέσα σε ένα 24ωρο δέχεται μεγάλους όγκους νερού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η Αττική θα δεχόταν το πρωί της Πέμπτης βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου το 112 ήχησε σε όλο τον νομό για περιορισμό μετακινήσεων.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Καταιγίδες που θα κινηθούν προς τα βόρεια προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την Αττική, με τα φαινόμενα να είναι ήδη έντονα στον Αργοσαρωνικό και να ανεβαίνουν προς την πρωτεύουσα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σιγά σιγά τις απογευματινές χώρες τόσο στην Αττική όσο και στις πληγείσες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες

Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel στην Αττική, η οποία για τέταρτη φορά μέσα σε ένα 24ωρο δέχεται μεγάλους όγκους νερού.

Κακοκαιρία Daniel – ΤΩΡΑ: Κλείνει ένα μεγάλο τμήμα της Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με απόφαση της τροχαίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, κλείνει σε ένα μεγάλο τμήμα της η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ακινητοποιημένων οχημάτων σε τμήματα της ΠΑΘΕ, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Α/Δ ΠΑΘΕ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από Λαμία έως Κατερίνη.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, «παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών».

Κακοκαιρία Daniel: Καθ’ όλη την διάρκεια της Τετάρτης, η κακοκαιρία Daniel σφυροκόπησε την Αττική, με έντονη βροχόπτωση και μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ πολλές περιοχές έμειναν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και σήμερα (7/9) το απόγευμα, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στη Μαγνησία – «Αν βρίσκεστε στην Κάτω Λεχώνια απομακρυνθείτε»

Κακοκαιρία Daniel: Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από την ΕΜΥ για όλη την επικράτεια

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 24 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως το πρωί, σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στις δυτικές Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και τοπικά στις βόρειες Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία Daniel – ΤΩΡΑ: Κλείνει ένα μεγάλο τμήμα της Αθηνών – Θεσσαλονίκης

136 χιλιοστά βροχής στην Αίγινα, 55 χιλιοστά στην Αθήνα

Με διαδοχικά κύματα καταιγίδων «χτύπησε» η κακοκαιρία Daniel την Αττική κατά τη διάρκεια της Τετάρτης. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες, ακολουθούμενα από ισχυρότερα γενικευμένα φαινόμενα τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα (00:00) έως νωρίς το βράδυ (21:30) της Τετάρτης 06/09 σημειώθηκε στην Αίγινα με 136 mm, ενώ το ύψος βροχόπτωσης στην Αθήνα (Γκάζι) έφτασε τα 55 mm.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων έως τις 21:30, όπως αυτά καταγράφηκαν από 84 μετεωρολογικούς σταθμούς.

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στη Μαγνησία – «Αν βρίσκεστε στην Κάτω Λεχώνια απομακρυνθείτε»

Κακοκαιρία Daniel: Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα

Εκτενή δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο για την κακοκαιρία Daniel και τις φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα.

Μεγάλες εφημερίδες, όπως οι New York Times, ο βρετανικός Guardian, ο Independent και το δίκτυο BBC αναφέρονται στις μεγάλες καταστροφές και στους θανάτους πολιτών που προκάλεσε η κακοκαιρία στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για ακραία φαινόμενα στην Ελλάδα.

Οι New York Times σημειώνουν ότι ακραίες βροχοπτώσεις προκαλούν πλημμύρες στην Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία, «σκοτώνοντας 14» άτομα συνολικά και στις τρεις χώρες.

Και τονίζουν πως «οι πλημμύρες κατέστρεψαν γέφυρες, εγκλώβισαν τουρίστες και παρέσυραν αυτοκίνητα και κτίρια», ενώ χιλιάδες νοικοκυριά εξακολουθούσαν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα την Τετάρτη.

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στη Μαγνησία – «Αν βρίσκεστε στην Κάτω Λεχώνια απομακρυνθείτε»

Η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, με τίτλο «Η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία πλήττονται από φονικές πλημμύρες», μεταδίδουν για τη χώρα μας:

«Στην ανατολική Ελλάδα, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην παραλιακή πόλη του Βόλου, όταν κατέρρευσε πάνω του ένας τοίχος, ενώ την Τετάρτη ανακαλύφθηκε το πτώμα μιας 87χρονης γυναίκας στην κοντινή περιοχή του Πηλίου, όπου έχουν αναφερθεί άλλοι τέσσερις αγνοούμενοι. Τουλάχιστον έξι χωριά μέσα και γύρω από την οροσειρά του Πηλίου υπέστησαν τεράστιες ζημιές, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης».

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βασίλης Τσαλαμούρας, ένας 58χρονος κάτοικος της πόλης της κεντρικής Ελλάδας. «Χιλιάδες καταστήματα και κτίρια έχουν πλημμυρίσει στο Βόλο και κανείς δεν είναι εδώ για να μας βοηθήσει», σημειώνει το δημοσίευμα του Guardian.

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στη Μαγνησία – «Αν βρίσκεστε στην Κάτω Λεχώνια απομακρυνθείτε»

Κακοκαιρία Daniel: Κομμένη η Ελλάδα στα δυο – Κλει

BBC: Στο Βόλο έβρεξε ένα 24ωρο όσο όλο το φθινόπωρο

«Ελλάδα: Σκιάθος και Βόλος πλήττονται από πλημμύρες», γράφει η ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου BBC.

Σημειώνει ότι «τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές της χώρας».

Και υπογραμμίζει πως «σύμφωνα με τους τοπικούς εμπειρογνώμονες, στην παραθαλάσσια πόλη-λιμάνι του Βόλου έπεσε μέσα σε 24 ώρες το ίδιο ύψος νερού που πέφτει συνήθως όλο το φθινόπωρο».

Live μετάδοση από τον Independent

Ο βρετανικός Independent καλύπτει σε ζωντανή μετάδοση τις μεγάλες πλημμύρες στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Τουρκία.

«Στην Ελλάδα, μια βροχόπτωση – ρεκόρ προκάλεσε τουλάχιστον δύο θανάτους κοντά στην κεντρική πόλη του Βόλου και τρεις άνθρωποι αγνοούνται. Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν ένας τοίχος υποχώρησε και έπεσε πάνω του, ενώ την Τετάρτη ανακαλύφθηκε το πτώμα μιας γυναίκας», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Ένας εγκλωβισμένος τουρίστας δήλωσε ότι το κέντρο της Σκιάθου είναι ‘κάτω από το νερό’ και περιέγραψε την κατάσταση ως ‘τρομακτική’», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Independent (@the.independent)

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στη Μαγνησία – «Αν βρίσκεστε στην Κάτω Λεχώνια απομακρυνθείτε»

Κλειστή η εθνική από Λαμία μέχρι Κατερίνη

Κομμένη στα δύο εξακολουθεί να είναι η χώρα, με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης να παραμένει κλειστή, καθώς τα φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία Daniel στις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας ήταν ισχυρά.

Εξαιτίας των ισχυρών βροχών δημιουργήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ πολλά οχήματα ακινητοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της εθνικής οδού.

Η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε την ΠΑΘΕ

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε το βράδυ της Τετάρτης, η Ελληνική Αστυνομία έλαβε την απόφαση να κλείσει ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό η εθνική οδός έκλεισε από το ύψος της Λαμίας μέχρι την Κατερίνη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Βούλιαξαν» οχήματα και οδηγοί στην εθνική οδό

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εξαιρούνται μόνο τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Για τη διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ ενεργοποιήθηκε και το 112 με σχετικό μήνυμα που αναφέρει τα εξής: «Με εντολή της @hellenicpolice κλειστός ο αυτοκινητόδρομος #ΠΑΘΕ από #Λαμία έως #Κατερίνη λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Λίγο μετά τα διόδια Μοσχοχωρίου, στο ρεύμα προς Αθήνα η εθνική οδός έχει μετατραπεί σε ποτάμι με το ύψος του νερού να φτάνει στο διαχωριστικό διάζωμα.

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στη Μαγνησία – «Αν βρίσκεστε στην Κάτω Λεχώνια απομακρυνθείτε»

Κακοκαιρία Daniel: «Μόνο βάρκα περνάει από τον Παλαμά Καρδίτσας»

«Σάρωσε» τη χώρα η κακοκαιρία Daniel με πολλές περιοχές να έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές.

Οι κάτοικοι αναμένουν με αγωνία το φαινόμενο να κοπάσει έτσι ώστε να καταγράψουν τις ζημιές.

Σε πολλές περιοχές ωστόσο, κυρίως της Θεσσαλίας το νερό έχει ξεπεράσει το 1 μέτρο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι αποκλεισμένοι σε ταράτσες, αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Μία κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» αναφέροντας ότι έχει εγκλωβιστεί.

«Θέλουμε βάρκα»

«Θέλουμε ΕΜΑΚ δεν θα σωθούμε εμείς από εδώ. Είμαστε εγκλωβισμένοι στο σπίτι, έξω έχει 1,5 μέτρο νερό. Θέλουμε βάρκα δεν βγαίνουμε από εδώ, θα πνιγούμε. Είναι μονοκατοικία το σπίτι με 3 σκαλοπάτια, αλλά έχει μπει μέσα νερό μέχρι το γόνατο. Ξημερώσαμε από τις 4.15 χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί από πουθενά και από τίποτα,. Δεν βρέχει αλλά έχει σπάσει ένα ποτάμι στην είσοδο του χωριού προς Ιτέα και από εκεί έρχεται όλο αυτό το νερό», είπε αρχικά.

«Εδώ που είμαι εγώ έχει πάρα πολλά σπίτια, εδώ και μία ώρα ανεβάζω στο Facebook έκκληση για βοήθεια. Είμαστε στον Παλαμά κοντά στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου. Είμαστε 3 άτομα. Θέλουμε να ζήσουμε. Δεν έχουμε ρεύμα από το ξημέρωμα, δεν θα έχω μπαταρία στο κινητό σε λίγο», τόνισε η κάτοικος.

Δραματικές ώρες και στα Τρίκαλα – Εκκλήσεις για άντληση υδάτων

«Είμαστε δεύτερη νύχτα άυπνοι, το νερό έχει φτάσει στα κουφώματα στο υπόγειο που έχουμε. Ανεβαίνει σιγά σιγά στον όροφο. Ο δρόμος είναι απροσπέλαστος, δεν περνάει κανένα όχημα. Η Πολιτική Προστασία μας έφερε κάποια τσουβάλια με άμμο αλλά δεν μπορούν να συγκρατήσουμε τα νερά που έρχονται. Έχουν ξεχειλίσει τα ποτάμια. Εμείς είμαστε σε έναν δρόμο που και να σταματήσει η βροχή δεν θα μπορεί να πάει κάπου το νερό. Είμαστε υγιείς μέχρι στιγμής», δήλωσε η κ. Ευγενία.

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στη Μαγνησία – «Αν βρίσκεστε στην Κάτω Λεχώνια απομακρυνθείτε»

Κακοκαιρία Daniel: Καθίζηση δρόμου στο Μοσχάτο – Εγκλωβισμένα λεωφορείο και ΙΧ

Σοβαρά προβλήματα στους δρόμους έχει προκαλέσει η συνεχής βροχόπτωση στην Αττική, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά σημεία.

Η Πειραιώς ήταν κλειστή τη νύχτα εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε καθίζηση του οδοστρώματος στην οδό Πύργου, στο Μοσχάτο, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία από την οδό Πειραιώς μέχρι την οδό Θεσσαλονίκης.

Στο οδόστρωμα έχουν σχηματιστεί τεράστιες λακούβες με αποτέλεσμα δύο οχήματα, ένα τουριστικό λεωφορείο και ένα ΙΧ, να έχουν εγκλωβιστεί.

Κακοκαιρία Daniel – ΤΩΡΑ: Επαναλειτουργεί ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός» – Αντλήθηκαν τα νερά

Την επαναλειτουργία του σταθμού του Μετρό «Ευαγγελισμός» που είχε κλείσει λόγω της εισροής υδάτων από το μπουρίνι που έπληξε την Αττική το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ τα νερά είχαν μπει στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους με συνεργεία να πραγματοποιούν άντληση των υδάτων, αλλά και καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από τα χειμαρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για την επιχείρηση καθαρισμού του σταθμού του Μετρό «Ευαγγελισμός»

«Στις 5:30 το απόγευμα κι ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπλητταν και την πόλη της Αθήνας, μεγάλοι όγκοι νερού που σχηματίστηκαν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας εισέρευσαν στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 του Μετρό.

Η εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων από την παρακείμενη λεωφόρο έγινε με ένταση από μια από τις εισόδους του σταθμού, την είσοδο «Ριζάρη», που παρουσιάζει κατηφορική κλίση.

Για λόγους ασφάλειας κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση και το άμεσο κλείσιμο του σταθμού, δίχως ωστόσο να διακοπεί η λειτουργία της Γραμμής, καθώς οι συρμοί συνέχισαν να διέρχονται από τον σταθμό δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Τεχνικά συνεργεία της ΣΤΑ.ΣΥ συνεχίζουν να επιχειρούν για την απάντληση των υδάτων, αλλά και τον καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από το χειμαρρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων κατέβαλε άμεσα προσπάθειες για τον καθαρισμό των φρεατίων και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ