Blue Horizon – Πειραιάς: Την Παρασκευή η κηδεία του 36χρονου Αντώνη


Την Παρασκευή (8/9) θα γίνει η κηδεία του 36χρονο Αντώνη που έχασε τη ζωή του όταν το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα ενώ επιχειρούσε να ανέβει στο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το neakriti, η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο στις 12 το μεσημέρι, ενώ η σορός του 36χρονου Αντώνη θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 11 π.μ.

Blue Horizon: Συγκλονισμένος ο Άγιος Νικόλαος

Ο τραγικός και άδικος θάνατος του 36χρονου Αντώνη Κ. έχει σοκάρει και εξοργίσει το πανελλήνιο, ενώ θρήνος επικρατεί στον Άγιο Νικόλαο, την πόλη κατάγωγής του, όπου όλοι ζητούν επιτακτικά να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μάλιστα, στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι επιχειρηματίες του Αγίου Νικολάου κατέβασαν ρολά και έκλεισαν τη μουσική σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας. Όλοι ήταν εκεί με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι…

Ποιος ήταν ο 36χρονος Αντώνης

Το «Αντωνιώ», όπως ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία ο 36χρονος, ήταν αγαπητός στην πόλη, ενώ έκανε μια σειρά δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην, καθώς καταγόταν από φτωχή οικογένεια.

Ο ίδιος είχε νοητική αναπηρία, έμενε με τα αδέρφια του στις εργατικές κατοικίες, ενώ είχε χάσει σχετικά πρόσφατα τη μητέρα του.

Η οικογένειά του, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, ήταν από τις εξυπηρετούμενες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου, ενώ τόνισε ότι ο 36χρονος είχε εργαστεί και ως εργάτης καθαριότητας στον Δήμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από κατοίκους του Αγίου Νικολάου, δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην τον γνωρίζει. Ο ίδιος ήταν πάντοτε χαμογελαστός, μιλούσε και του μιλούσαν οι πάντες, ενώ αξιοποιούσε το ποδήλατό του για να κάνει θελήματα και να βγάζει ένα μικρό μεροκάματο.

Δούλευε σε οπωροπωλείο, μοίραζε φυλλάδια και ήταν ένας πραγματικός βιοπαλαιστής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 36χρονος Αντώνης είχε εκδώσει κανονικά εισιτήριο.

Blue Horizon: Τα εγκληματικά λάθη, η σύλληψη των 4 υπευθύνων & η λαϊκή οργή

Blue Horizon: Μέσα σε περίπου 20 δευτερόλεπτα καταπατήθηκαν όλοι οι βασικοί κανόνες ασφάλειας, ναυσιπλοΐας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, πρωτόκολλα επικοινωνίας και στοιχειώδεις ανθρώπινες αξίες με αποτέλεσμα τον πνιγμό του δύσμοιρου  Αντώνη.

Η κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα θυμωμένη και έτσι συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το «έγκλημα» κατά τον απόπλου του Blue Horizon, από το λιμάνι του Πειραιά, με θύμα τον 36χρονο Αντώνη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Ηράκλειο, μπροστά από το εν λόγω πλοίο, το οποίο τελικά ξεκίνησε το δρομολόγιο για Πειραιά με καθυστέρηση έξι περίπου ωρών –στις 02:30 τα ξημερώματα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εξαιτίας του φόβου πως η κινητοποίηση θα εκτραχυνόταν – όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αποφασίστηκε να σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβάτες, που δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν, να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους.

Το κάλεσμα συμμετοχής έγινε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πολίτες εκφράζουν εκφράζουν οργή και αγανάκτηση, ζητώντας την τιμωρία των ενόχων.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου από τις 19:00 προχθές Τρίτη που ξεκίνησε η κινητοποίηση και διαμαρτυρία των πολιτών βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Διαμαρτυρία και στον Άγιο Νικόλαο

Κινητοποίηση οργανώθηκε επίσης από πολίτες στον Άγιο Νικόλαο, τόπο καταγωγής του 36χρονου Αντώνη.

Με μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, οι διαδηλωτές απαίτησαν να μην υπάρξει συγκάλυψη «του νέου εγκλήματος».

Καταστηματάρχες κατέβασαν τα ρολά, ενώ μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ακόμα ένα έγκλημα μάς γέμισε οργή, είτε με τα κέρδη τους ή με τη ζωή».

Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι, όπου παιδιά συντοπιτών του αδικοχαμένου Αντώνη, πέταξαν λευκά τριαντάφυλλα, στη μνήμη του.

Κινητοποίηση έγινε χθες και στο λιμάνι του Πειραιά.

Blue Horizon: Προθεσμία στους 4 συλληφθέντες για τον θάνατο του Αντώνη

Για το Σάββατο έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν οι τέσσερις συλληφθέντες του πληρώματος του «Blue Horizon» για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη χθες στο λιμάνι του Πειραιά.

Λίγο μετά τις 10:30 ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του πλοίου «Blue Horizon», μαζί με τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, βγήκαν από τα δικαστήρια Πειραιά, ενώ θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Στον ύπαρχο ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, στον καπετάνιο του πλοίου για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ενώ στα δύο άλλα μέλη του πληρώματος, η ποινική δίωξη αφορά σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την πρώτη διατύπωση σχετικά με το θύμα και το πλήρωμα του Blue Horizon.

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας» ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο που προκάλεσαν τα μέλη του Blue Horizon
O θάνατος του 36χρονου Aντώνη, τον οποίον έριξαν στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, προήλθε από πνιγμό όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση.

Κατά την νεκροτομή- νεκροψία εντοπίστηκαν εντοπίστηκαν επίσης εκδορές και κακώσεις στο κεφάλι του 36χρονου Αντώνη.

Blue Horizon: Τα 4 εγκληματικά λάθη της ασύλληπτης τραγωδίας – δολοφονίας

Διεθνείς κανόνες, ελληνική νομοθεσία και οι εσωτερικοί κανονισμοί της εταιρίας όχι απλώς δεν τηρήθηκαν, αλλά ακόμα και όταν ο Αντώνης βρέθηκε στη θάλασσα σε μεγάλο κίνδυνο από το στροβιλισμό των προπελών, δεν τον βοήθησαν, καταστρατηγώντας κάθε ανθρώπινη λογική, ενσυναίσθηση και φυσικά υποχρέωση, γιατί η βοήθεια σε άνθρωπο που βρίσκεται στη θάλασσα είναι υποχρεωτική. Και αφού τον αφήσαν να πνιγεί, έφυγαν. Το πλοίο αναχώρησε και αν ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά δεν έδινε άμεσα εντολή, θα είχε φτάσει στην Κρήτη! Όπως εξάλλου είπαν, και στα μεγάφωνα του πλοίου, με τους επιβάτες σοκαρισμένους να ζητούν από το πλήρωμα να βοηθήσει «τον άνθρωπο στη θάλασσα», η ανακοίνωση του πλοίου έλεγε «το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση του απόπλου»…

– Καταπέλτης: Σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή νομοθεσία, ο καταπέλτης πρέπει να είναι σφραγισμένος και μετά να λυθούν οι κάβοι, τα σχοινιά δηλαδή που κρατούν το πλοίο στο λιμάνι. Ο καταπέλτης θεωρείται επικίνδυνο μέρος για την ασφάλεια επιβατών και πληρώματος και κανείς δεν πρέπει να παραμένει εκεί, ενώ έπρεπε να είναι κλειστή.

– Βίαιη απώθηση: Αφού η πόρτα ήταν ανοικτή και ο Αντώνης ανέβηκε σε αυτήν, τα μέλη του πληρώματος είχαν δικαίωμα να του ζητήσουν να μην ανέβει και να φύγει, γιατί το πλοίο αναχωρούσε. Αφού όμως ανέβηκε, το πλήρωμα δεν έπρεπε να τον θέσει σε κίνδυνο.

– Άνθρωπος στη θάλασσα: Τα μέλη του πληρώματος που έσπρωξαν τον Αντώνη, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει από την μπουκαπόρτα, τον έβλεπαν να παλεύει και δεν έκαναν τίποτα. Ούτε ο λοστρόμος και ο ύπαρχος ούτε ο αξιωματικός καταστρώματος, που ήταν στον πρώτο όροφο του πλοίου.

– Η κρίσιμη απουσία: Κάθε απόπλους ή κατάπλους πλοίου έχει έναν υπεύθυνο λιμενικό με επίσημες ονομαστικές βάρδιες που ελέγχει την ασφάλεια κυρίως της διαδικασίας. Όπως φαίνεται στα βίντεο αλλά και στην ανεπίσημη δήλωση του Λιμενικού Σώματος, ο αρμόδιος λιμενικός έχει αποχωρήσει -αν και το πλοίο δεν είχε φύγει- γιατί είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της φόρτωσης επιβατών, οχημάτων και νταλικών. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα καθήκοντα, θα έπρεπε να φύγει με την απομάκρυνση του πλοίου από την προβλήτα.

Η παρουσία του εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν φύγει το καράβι ενδεχομένους να είχε αποτρέψει τη στυγνή ανθρωποκτονία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ